Bilindiği üzere geçen hafta yeşil sahalara dönüş tarihi 12 Haziran 2020 olarak açıklandı.

Açıklamayı TFF Başkanı Nihat ÖZDEMİR video konferans ile gerçekleştirdi. Covid-19 tehlikesi varken açıklamanın bu yöntemle yapılması tabii ki kurallar içerisinde iyi oldu. Ancak bu şekilde açıkladıkları spor dalı video oyunu değil, hepimizin bildiği gibi saha içi ve saha kenarında onlarca kişinin yakın temasta bulunduğu bir organizasyondur. Açıklama yapılırken alınan önlemleri futbol sahalarında da alırlar umarım.

İçinde bulunduğumuz ortamda sosyal mesafenin ne kadar önemli olduğunu nerdeyse her saat başı açıklayan Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun bu konuda açıklama yapmaktan kaçınarak topu TTF 'ye atması da kafa karıştırmadı değil.

Açıklamanın yapıldığı 07.05.2020 tarihinden sonra Basketbol, Voleybol, Hentbol ligleri ya tecil ya da iptal edildi. Şu an ki sıralamaya göre Avrupa kupalarına katılacaklar belirlenecek açıklamaları yapıldı. Aynı ülkede iş futbola gelince devam kararı alınıyor. Bunun altında birçok neden var. Ancak en önemlisi ekonomik neden gibi duruyor.

Yayıncı kuruluşun maç yoksa para yok dediği aşikâr. Peki, mevcut abonelerine maç yok para vermenize gerek yok dedi mi? Tabii ki hayır…

Bir başka neden de alt ve üst liglerdeki mevcut puan cetvelindeki sıralama bazı kişileri rahatsız etmekte ve liglerin bu şekilde tescil edilmesine karşı çıkmakta. Lobi güçlerini de kullanarak TFF ve bir çok kurumu baskı altına alarak devam edilmesi yönünde algı yaratmaktadır.

Maçlar oynanmaya başladığında seyircisiz olacağı söylendi. Peki, insanlar nasıl izleyecek? Herkesin evinde yayın olmadığına göre şuan kapalı olan toplu maç izleme mekânları açılacak mı? Nasıl bir yol izlenecek merak konusu.

Bilindiği üzere herhangi bir vatandaşımızın Covid-19 testi pozitif çıktığında filyasyon sistemi ile temas olan kişiler de tespit edilerek tedbir amaçlı 14 gün karantinaya alınıyor. Buna göre, maçlar oynanırken olası bir vaka çıkması durumunda temaslı kişilerde karantina alınabilecek mi? Kimin alınabileceğine kim karar verecek. Aslında çok soru sorulabilecek bir durum.

Ucu açık bir konu ama görünen şu ki; yine kravatlılar sadece kendilerine göre karar almaya devam ediyor.

Aklıma gelmişken bence Merkez Hakem Kurulu, hakemlerine saha içinde yer belirlemek amacıyla kullandıkları köpüğün yanında dezenfektan da vermeli. Maç esnasında ikili mücadeleye gören futbolculara pozisyon sonunda dezenfektan sıkılmalı.

Şaka bir yana konu insan sağlığı açısından önemli ama göreceğiz bakalım bu süreçte nelere şahit olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.