TSKB’de Yeni Atamalar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TSKB’nin yönetim yapısında yeni atamalar ve görev değişimleri gerçekleşti. Meral Murathan ve Hasan Hepkaya, TSKB Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Melih Yalçın ise TSKB Danışmanlık Direktörü olarak göreve başladı. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB) yeni atama ve görev değişiklikleri gerçekleşti. Meral Murathan ve Hasan Hepkaya Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanırken, Melih Yalçın Danışmanlık Direktörü, Yavuz Yılmaz ise Bütçe ve Planlama Müdürü oldu.

26.03.2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı sonrası TSKB tarafından yapılan KAP açıklamasında;

“Sn. Meral Murathan ve Sn. Hasan Hepkaya'nın Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmalarına ve Bankacılık Kanunu'nda belirtilen yasal prosedür tamamlandığında Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine başlamalarına karar verilmiştir” dendi.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Meral Murathan, profesyonel kariyerine 1998 yılında, TSKB Hazine Departmanı’nda başladı. Bu alanda farklı roller ve unvanlarda çalışan Murathan, 2012 yılından bu yana ise Finansal Kurumlar Müdürlüğü görevini üstleniyordu. Müdürlük kapsamında, finansal kurumlar, kalkınma finansmanı kurumları, derecelendirme şirketleri ile ilişkilerin yürütülmesi yanında yapılandırılmış finansman ve kaynak sağlama çalışmalarında sorumluluk aldı. Meral Murathan yeni dönemde “Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri” ile “Kalkınma Finansmanı Kurumları” departmanlarından sorumlu olacak.

Hasan Hepkaya, Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında Garanti Leasing’de çalışma hayatına başlayan Hepkaya, 2005-2014 yılları arasında TSKB’de Kurumsal Pazarlama ve Proje Finansmanı Müdürlüklerinde çeşitli unvanlarda görev aldı. 2014-2018 yılları arasında ise sırasıyla Proje Finansmanı ve Kurumsal Pazarlama Departmanlarının Müdürlüğü’nü üstlendi. Yeni dönemde “Kurumsal Pazarlama”, “Proje Finansmanı” ve “Kurumsal İletişim” departmanlarından sorumlu olacak Hepkaya, halen İş Finansal Kiralama A.Ş. yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.

Üniversite eğitimine Boston Mount Ida College'da İşletme bölümünde başlayan Melih Yalçın son senesinde Yeditepe Üniversitesi'ne yatay geçiş yaparak İşletme Bölümünü birincilikle bitirdi.Ardından, London School of Economics'te (LSE) Kalkınma Yönetimi ve Politik Ekonomi alanlarında master yaptı. İş hayatına 2003 yılında Londra merkezli Bretton Woods Institution'da başlayan Melih Yalçın, 2003-2008 yılları arasında farklı şirketlerde Stratejik Planlama, Şirket Satınalmaları ve İş Geliştirme alanlarında yöneticilik görevi üstlendi. Yalçın, 2008 yılında Yatırım Bankası Cantor Fitzgerald'ın Türkiye ofisi olan BGC Partners bünyesinde Stratejik Planlama, Şirket Satınalmaları ve Ortaklıklar Müdürü olarak görev aldı.2011 yılında Kale Grubu bünyesinde İcra Kurulu Üyesi olarak göreve gelen Yalçın, 2014 yılından bu yana yönetim danışmanlığı ve şirket satınalmaları alanında faaliyet gösteren Strategy Loop'ta Yönetici Ortak olarak çalışmaktaydı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Yavuz Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programında yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel çalışma hayatına 2004 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası’nda başlayan Yılmaz, 2007 yılında TSKB’de çalışmaya başladı ve çeşitli departmanlarda görev aldı. Yavuz Yılmaz organizasyon değişikliği kapsamında, Bütçe ve Planlama Müdürlüğü’ne terfi etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.