İstanbul ve Ankara’da ‘kur’ protestosu: Halk tencere ve tavayla sokağa çıktı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Döviz kurlarındaki yükseliş durdurulamazken, İstanbul ve Ankara’da vatandaşlar hayat pahalılığını protesto etti, “AKP istifa” sloganı attı.

Türk Lirası’nda en kara gününü yaşıyor. TL’de bir günlük değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. Dolar, Türk Lirası karşısında 13.50 seviyesini aşarken, Euro da Türk Lirası karşısında 15.20 seviyesine geldi. Saat 19.47 itibariyle dolar/TL 12.88 seviyesinde, Euro/TL 14.49 seviyesinde seyrediyor.

Döviz kurlarında hal böyleyken, vatandaşların hayat pahalılığına olan tepkileri de yükseliyor. İstanbul ve Ankara’da vatandaşlar durumu protesto etti.

Ankara’da çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grupta iktidara erken seçim ve istifa çağrısı yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gruba çevreden de destek verilirken bazıları tencere tava çalarak yaşananları protesto etti.

Türkiye İşçi Partisi ise Merkez Bankası İstanbul Şubesi önünde “Batırdınız, yargılanacaksınız, hükümet istifa” yazılı pankartla basın açıklaması yaptı. Açıklamaya yaklaşık 50 kişi katıldı.

İstanbul Kurtuluş ve Kadıköy’de de protesto yapıldı. Kurtuluş’taki gruba polisler müdahale ediyor.

VİDEOLAR: BURCU YILDIRIM, FIRAT FISTIK, TUĞÇE YILDIRIM

Tele 1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.