Dolar/TL kuru 5.30'un üzerinde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dolar/TL uluslararası piyasalarda yeni güne 5.3232 TL seviyesinden başladı. Kur artan küresel risk iştahıyla dün 5.2820 TL seviyesine kadar gerilemişti. Bu 7 Ağustos'tan bu yana görülen en düşük seviye.

Bu sabah uluslararası piyasalarda 5.3232 TL seviyesinden işlem gören Dolar/TL dün artan küresel risk iştahıyla 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviye olan 5.2820 TL'ye seviyesine kadar gerilemişti.

Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor. Bu bant aşağı veya yukarı olarak kalıcı olarak henüz kırılmadı.

Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha az borçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerde iyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğer yandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları ve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor. / Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.