7 trilyon dolarlık gıda sektörü dünyaya meydan okuyacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya gıda sektörünün merakla beklediği CNR Food İstanbul Fuarı, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. 100’ün aşkın ülkeden 80 binin üzerinde sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak olan fuarda, 2.000’i aşkın marka ürünlerini sergileyecek. 3.5 milyar dolarlık iş hacmi yaratılması hedeflenen fuarın onur konuğu ise; Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Thomas A. Gugler.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, Türkiye Gıda ve İçecek Federasyonu (TGDF), Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği (TÜGİDER) ve Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER), Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) işbirliği, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteğiyle organize edilen CNR Food İstanbul - Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.

20 ülkeden 2.000’i aşkın marka fuarda yerini alacak

Dünyada 7 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşan gıda sektörünün önemli oyuncuları, CNR Food İstanbul Fuarı’nda bir araya geliyor. 80.000 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan fuar, bu yıl yaklaşık 20 ülkeden 2.000’in üzerinde markaya ev sahipliği yapacak. 100’ün üzerinde ülkeden 80 bini aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi beklenen fuar, global ticarete de yeni bir boyut kazandıracak. B2B iş görüşmeleri ile üretici ve alıcının bir araya getirileceği fuarda 3.5 milyar dolarlık ticaret sağlanması hedefleniyor.

Türk firmalar fuarda yeni pazarlara yelken açacak

Yarattıkları katma değer ve gerçekleştirdikleri ihracat ile Türkiye ekonomisinin en önemli sektörleri arasında yer alan Türk gıda ve içecek sektörü de, öne çıkan firmaları ile fuarda temsil edilecek. 50 bine yakın işletmenin 600 bine yakın kişiye istihdam sağladığı Türk gıda ve içecek sektörü, fuarın da katkısı ile 10 milyar doların üzerindeki ihracatına yeni pazarlar ekleyecek.

Fuarın onur konuğu ünlü şef Thomas A. Gugler

Dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini tek çatı altında buluşturacak fuarın bu yılki sürpriz ismi ustaların ustası ünlü şef Thomas A. Gugler. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanlığı göreviyle 107 ülkeden tüm seviyede 12 milyonun üzerinde aşçıyı temsil eden ünlü şef, fuarda yapacağı “Global Trendler ve Sürdürülebilirlik” başlıklı sunumunda aşçılık mesleğindeki kariyer yolculuğunun yanı sıra dünya mutfak standartlarının korunmasını ve geliştirilmesine yönelik önemli bilgiler paylaşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.