Gözler Kabine’de: Kısıtlamaların kaldırılması gündemde

BURSA ARENA / Haber Merkezi

NATO Zirvesi nedeniyle ertelenen Kabine toplantısı bugün saat 15:00’te yapılacak. 1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağını kaldırılacağı belirtildi.

NATO Zirvesi nedeniyle ertelenen Kabine toplantısı bugün TSİ 15:00’te AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Koronavirüste pandemi kısıtlamalarının kaldırılması için gözler bu toplantıda olacak.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre, şu kararların alınması bekleniyor:

*”1 Temmuz itibarıyla pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kalkacak. Hafta içi saat 22’den sonra olan kısıtlamanın kaldırılması ya da 24’e çekilmesi gündemde.

*Kafe, restoran, mağaza ve tüm dükkanların ruhsatlarında yazan saatler arasında çalışmasına izin verilmesi gündemde. AVM’lerde normal çalışma saatlerine dönecek.
Belli yerlere aşı merkezleri açılması ve eczanelerde aşıya izin verilmesi konuşuluyor.

*Dünyayı etkisi altına almaya başlayan delta varyantına karşı teyakkuz durumu var. Bu yüzden bası kısıtlamaların devam etmesi, vatandaşın da yasaklar kalksa bile kişisel tedbiri uzun süre elden bırakmaması istenecek.

“EYLÜL’DE YÜZDE 70 İKİ DOZ AŞILANMIŞ OLACAK”

*Uzmanlar hastalığı geçirenlerin (test yaptırmamış, hastalığı bilmeden atlatanlar dahil) şu anda nüfusun Hızlı aşılama süreciyle temmuz sonuna kadar yüzde 60, ağustos sonuna kadar yüzde 80 ilk doz aşılarını yaptırmış olacak. Eylül’de yüzde 70’in iki doz aşıları yapılmış olacak. Okullar açılmadan 12-18 yaş grubunun aşılanmasına ilişkin bazı hazırlıklar da yapılıyor. İsrail, ABD ve Kanada bu yaş grubunu aşılıyor. Orada alınacak sonuçlara göre birkaç ay içinde bu yaş grubu ile ilgili de adım atılması bekleniyor.

“ÜÇÜNCÜ DOZ TEMMUZ’DA”

*Üçüncü doz aşılarda ise ilk grup olan sağlıkçıların 6 aylık süreleri Temmuz ayı içinde dolacak. Bu grup için hatırlatma dozu gündeme gelecek.”

1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağını kaldırılacağı belirtildi.

Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.