Yeni Zelanda cami katliamcısı tutuklandı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen saldırıya ilişkin gözaltına alınan Brenton Tarrant, çıkarıldığı mahkemece cinayetten gözaltına alındı.

Yeni Zelanda cami saldırısı

© AP PHOTO / MARK BAKER

Avustralyalı zanlı Brenton Tarrant, Christchurch Bölge Mahkemesine çıkarıldı. Gözaltının ardından Tarrant ilk kez görüntülendi.

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood Camilerinde cuma namazı sırasında 49 kişiyi katledip 40 kişiyi  yaralayan Avustralyalı Tarrant, cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartıldı.

Yoğun güvenlik tedbirleri altında çıkartıldığı mahkemede kefalet talebinde bulunmayan terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi.

Saldırganın mahkeme huzuruna çıkarıldığı sırada gülümsediği ve eliyle ırkçı bir işaret yaptığı görüldü.

Saldırıyla ilişkili cinayetle suçlanan Avustralya vatandaşı dahil üç kişinin tutuklandığı, bu kişilerin hiçbirinin daha önce sabıka kaydının olmadığı, Yeni Zelanda'da ya da başka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenen şahıslar arasında yer almadıkları belirtildi. / Sputnik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.