Fransa'da vakalar artıyor! Paris yeniden kırmızı bölge ilan edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fransa, korona virüs vakalarının yükselişe geçmesi üzerine başkent Paris’i ve Marsilya’nın da bulunduğu Bouches-du-Rhone bölgesini yeniden kırmızı bölge ilan etti.

Salgında ikinci dalga paniği yaşayan Fransa hükümeti, Paris ve Bouches-du-Rhone’u, enfeksiyon riskinin yüksek olduğu kırmızı bölgeler ilan eden kararı onayladı. Karar, yerel otoritelere insan ve araç sirkülasyonunu sınırlama, toplu taşıma ve hava ulaşımını kısıtlama, kamu binalarını ve virüs bulaşma riskinin yüksek olduğu mağazaları kapatma yetkisini veriyor.

Bu hamle, son iki haftada vaka sayılarının yükselişe geçmesinin ardından geldi.

Fransa’da bölgelerin hangi kategoride yer alacağı; virüsün bölge içindeki yayılma hızı, hastanelerin doluluk oranı ve sağlık kuruluşlarının test yapma kapasitesi gibi üç kriter üzerinden değerlendiriliyor. Buna göre ya şartların daha serbest olduğu ‘yeşil bölge’ ilan ediliyor, ya da ‘kırmızı bölge’ ilan edilerek kısıtlamalara kısmen devam ediliyor.

Avrupa’da salgından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Fransa’da şimdiye kadar 30 bin 263 kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı da 230 bini geçti.

Korona virüs tedbirleri artırıldı

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının ilk dalgasının ardından başlayan rahatlama yerini yeniden sıkı tedbirlere bırakıyor. Finlandiya artan korona virüs vak'alarına karşı tedbirlerini sıkılaştırıyor.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkeye yurt dışından gelenlere karantina uygulamasının yapılacağını ve maske kullanımının artırılması gerektiğini açıkladı. Finlandiya hükumeti, tüm dünyada 20 milyon kişiye bulaşan, yaklaşık 750 bin kişinin hayatına mal olan korona virüs pandemisini önlemek amacıyla bir dizi ek önlem aldığını açıkladı. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Ulusal Sağlık ve Refah Enstitüsü (THL) Sağlık Güvenliği Dairesi Başkanı Mika Salminen ile beraber gerçekleştirdiği basın toplantısında, son 2 haftada ülkede belirgin bir şekilde vak'a artışlarının olduğunu ve ek önlemlerin alınması gerektiğini açıkladı.

Marin, havayolu ile yurt dışından gelen yolcuların, kırmızı ile kategorize edilen ülkelerden gelenlerin mecburi olarak 14 gün karantinada kalacaklarını, herhangi bir yasal zorunluluğu olmasa bile herkesin maske kullanmasını tavsiye ettiklerini ve özellikle düşük gelirli kişilere belediyeler aracılığıyla bedava maske dağıtacaklarını açıkladı.

Salminen, özellikle son 2 haftadır Covid-19 vak'alarında bir artış olduğunu, bugün tüm Finlandiya genelinde 41 pozitif vak'anın tespit edildiğini belirtti. Covid-19 enfeksiyonuna karşı en iyi önlemin hala sosyal mesafe ve el yıkama olduğunu dile getiren Salminen, maske kullanmanın faydalı olacağını belirterek “Özellikle toplu taşıma alanlarında kullanılmasını tavsiye ediyoruz” dedi. (TV100.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.