İklim Şurası çevrim içi toplantılarla başlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Şurası'nın başladığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İklim Şurası'nın, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve STK'lerden 500'den fazla konuşmacının katkı sağladığı çevrim içi toplantılarla başladığı duyuruldu.

Katılımcıların ilk görüşleri alındı

Şura öncesi yapılan toplantılarda, katılımcıların iklim değişikliğine uyum, sera gazı azaltımı, karbon piyasaları ve yeşil finansman, yerel yönetimler, göç ve sosyal politikalar başlıkları altında ilk görüşleri alındı.

"Tüm paydaşlarımızın aktif katılım sağladığı toplantılarda ortaya konulan görüşler sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefi doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli strateji, eylem, politika ve mevzuatların altyapısını oluşturacak."

TRT

Anahtar Kelimeler:
İklim Şurası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.