Avrupa ve Arap kültürünün buluştuğu Şarika Işık Festivali

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika kentinde, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Işık Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. 11 gün süren festival kapsamında 17 farklı mekanda 20 gösteri düzenleniyor. Bir milyondan fazla ziyaretçi görsel illüzyon, havai fişek ve lazer şovlarını izlemek için Şarika Işık Festivali'ne katılıyor.

Su balesinden havai fişek gösterisine 'Işık Yolculuğu'

Fransız Ilotopie grubu seyircilere suda 200 metre uzunluğunda bir geçit töreni sunuyor. Mitolojiden esinlenerek hazırlanan gösteride masalsı dekor ve parlak kostümler dikkat çekiyor. Ilotopie'nin ardından ünlü Group F topluluğunun 'Işık Yolculuğu' adlı şovu geliyor. Su balesi ve havai fişek gösterisi harmanlanarak gökyüzü aydınlatılıyor. Dünya çapında bir çok etkinlikte yer alan Group F, Olimpiyatlar ve FIFA Dünya Kupası gibi müsabakaların yanı sıra Eyfel Kulesi, Burj Khalifa gibi önemli simge ve binalardaki havai fişek gösterilerinin de organizatörü olarak tanınıyor.

Farklı kültürlerin buluşması

Şarika Turizm Kalkınma ve Ticaret Odası Başkanı Halid Casim el-Midfa, bu festivalin Birleşik Arap Emirlikleri'nin gerçek kimliğini, Şarika'nın güzelliklerini gösterdiğini söylüyor. Casim el-Midfa, Avrupa'nın da çok zengin bir kültürü olduğunu ve bu farklı kültürleri bir araya getirerek ortak dil bulduklarını ifade ediyor.

Festivalde yer alan Fransız sanatçı Raphaelle Martinez, İslam sanatını keşfetme fırsatını yakaladığını söylüyor ve "Bu benim için bir onur. Şarika bir kültür başkenti. Bu camilerde mümkün olduğunca doku göstermeye çalışarak bunu güzelleştirmek benim için gerçekten çok önemliydi." diyor.

9 bin ağaç dalı için 9 bin LED lamba

Festivalde Birleşik Arap Emirlikleri'ni temsil eden ışıklandırılmış ağaçlar göze çarpıyor. Bir ay boyunca devam eden ışıklandırma işleminde yaklaşık 9 bin dalı aydınlatmak için 9 bin LED ampul kullanılmış.

Duyulara ve duygulara hitap eden Şarika Işık Festivali 16 Şubat'a kadar devam edecek. (Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.