Deplasmana gitmek, kimine göre görev, kimine göre gövde gösterisi, kimine göre eğlence, kimine göre takımını yalnız bırakmamak. Uzar gider yazdıkça insanların gitme nedenleri. Ama fikirler ve niyet ne olursa olsun amaç 90 dakika takımın yanında olmak çıkıyor ortaya. İster 200 km ister 1200 km fark etmiyor. Bir şekilde takımlarının peşinden gidiyor karşılıksız gönül verenler.

Deplasmanlar organize edilirken en büyük sorun gidilecek araçları bulmak. Aslında yönetimlerin kadrolarında “Taraftardan Sorumlu Yönetici” adında görevlendirilmiş kişiler olmasına rağmen, etkinliği ve sorumluluğu tartışılır. İş böyle iken görev “Abi” dediğimiz tribünün önde gelenlerine kalıyor. Kendi güçleri yettiği kadar, gerek belediyelerden gerek iş adamlarından araç ayarlamaya çalışıyorlar. Bu işler de genelde son dakikaya kalıyor. Son dakika gelen araçlarda da sorun oluyor bazen. Ya araç uzun yol için uygun değil ve yolcu kapasitesi yetersiz, ya da şoförler yorgun oluyor. Hal böyleyken yollarda görmeyi ve duymayı istemediğimiz kazalar meydana geliyor.

Deplasman organizasyonlarında kullanılacak araçlar ve şoförler mutlaka yola çıkılmadan 1-2 gün önce belirlenmeli (taraftarlar hafta başından yapıyor) bakımı yapılmış araçlar verilmeli. Özellikle dinlenmiş şoförler gönderilmeli. Ben de  zaman ve imkanım olursa deplasmanlara gidiyorum. Şoförle yaptığımız sohbetlerden biliyorum “az önce işten geldim” diyende oldu. İşten geç geldiği için bizi 1-2 saat bekletende oldu. Onlara da kızamayız çünkü araç organizasyonu yapanlar da neden bilinmez son dakikaya kadar taraftara araç için onay vermemekte ve araç sahiplerine ya da şoförlere son dakika haber verilmektedir.

Mutlaka bu konu hakkında tribünün önde gelenleri, şehir yöneticileri ve takım yöneticileri bir araya gelerek, alınabilecek önlemler konusunda toplantılar yapmalı düşüncesindeyim.

Bu hafta maçtan ya da skordan çok bahsetmeye gerek yok. Son saniye golü ile alınmış 3 puan gerçekten altın değerinde ve çok önemli olsa da takımının peşinde yollara düşen bir insanın canından, sağlığından hiçbir galibiyet hiçbir şampiyonluk hiçbir puan daha önemli değildir.

Deplasman Yolları ölüm yolu olmasın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.