Tarihi kongre geride kaldı.

Tarihi kongre diyorum çünkü hem öncesinde hem de kongrede değişik şeyler oldu.

Mevcut (Eski) yönetimin kongre kararı almasından sonra başkanlık için birçok isim gündeme geldi. Bunlardan bazıları “her koşulda adayım” demesine rağmen halk arasındaki tabir ile geri vites yaptılar. Tabii ki bunun en büyük nedeni Bursaspor’un küme düşmesidir. 3 yıldır görevde olan Ali Ay ve Arkadaşlarının uçan kuşa borç yapması, gününde hiçbir ödemeyi yapmaması hatta kulübün elektriklerinin bile kesilecek kadar kurumlara borçlanmasıdır. Bu aşamada kazanılan gelirler ve çekilen krediler ne oldu? Sorusu aklımıza gelmiyor değil. Bu yazdıklarımı az çok herkes biliyor zaten.

23.06.2019 Pazar günü yapılan kongreye gelirsek, Belki de tarihimizin en kötüsü olan İbra Edilmeyen ! Ali Ay ve yönetiminden kimse ortaya çıkardıkları enkazı teslim etmek için Timsah Arena’ya gelmedi. Dönemlerine ait durum raporunu bile kongre sürecini yöneten divan kurulu yazmanı okudu. Bu kötü yönetime genel kurul üyeleri ibra etmeyerek hatta Ali Ay ve Cemil Parlakay’ı disiplin kurulana sevk ederek cevap verdi. İbra edilmemeleri ve disiplin kurulu ile ilgili süreci yakında birlikte göreceğiz.

Kongrede en büyük tepki gösterilen diğer kişi ise Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç oldu. Üç yıldır yapılan tüm yanlışlıklara ses çıkarmadığı için ve birçok olaya göz yumduğu için artık kendisinde görevi bırakması uygun bir dille !!! tavsiye edildi. Bekleyip göreceğiz bakalım nasıl bir karar alacaklar.

Dikkat çekici bir durum ise geçen yıl gerçekleşen kongrede 3046 kişi oy kullanırken bu sene oy kullananların 1079 kişi de kalmasaydı. Geçen sene Ali Ay seçilsin diye açıkça ya da üstü kapalı bir şekilde destek veren yönlendirme yapan birçok siyasetçi, belediye başkanları ve oda başkanları ortalıkta yoktu. Görüldü ki “Öküz öldü ortaklık bozuldu”.. Derdi sadece samimi bir şekilde Bursaspor olan kişiler Pazar Sabahı 11:00 de orada oldu.

Tek adayın olduğu ve çoğunluğun aranmadığı bir kongreye katılan 1079 genel kurul üyesinin orada olmalarına en büyük neden; Ali Ay ve Yönetimin yangından mal kaçırmak için 19.06.2019 tarihinde aldıkları ve karar defterine yazdıkları 53 nolu karadı. Bu karar ile Bursaspor’un geleceğine balta vurmuşlardı. 19.06.2019 tarihinden itibaren gelecek olan tüm gelirlerine temlik koymuşlardı. Ama Bağımsız Denetleme Kurulunun vermiş olduğu 53 nolu kararın iptal önergesi oy birliği ile kabul edilerek Ali Baba ve Kırk Haramilerin temlik oyunu bozuldu. Genel kurulun gücü ortaya çıktı.

Gelelim yeni başkan Mesut Mestan ve yönetimine,

Aday olma şekli hazırladığı liste çok tartışıldı. Aday olması için kimin “Hadi Mesut” dediği hep kafalarda soru işareti kalacak. Taraftarlar arasında 4 kez aday oldu ama kazanamadığı başkanlığı Bodrum’da tatilde şezlongda yatarken kazandı yorumu sürekli yapılacak. Ancak öyle ya da böyle Bursaspor Kulübü Başkanlık Makamında Mesut Mestan oturacak. Bugünden itibaren tüm şehir mutlaka kayıtsız şartsız destek olmalı ve Bursaspor olması gerek yere geri dönmelidir.

Gerçekten Allah yardımcıları olsun. Çünkü işleri çok ama çok zor. Kısa süre içinde ödenmesi gereken gerçekten yüklü borçlar var. Aksi halde transfer yasakları ve puan silme cezaları ile karşı karşıya kalınacaktır. Umarım tatilini yarıda kestiren ve “Hadi Mesut senin zamanın geldi” diyen Abiler!!! Bu durumu da hesaplamışlardır.

Son olarak;

Mesut Mestan Başkanın dünkü konuşmasındaki “Ben kimsenin adamı değilim, Ben genel kurulu üyelerinin adamıyım” cümlesine uygun bir başkanlık dönemi geçmesi ümidiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.