Bursa’da taraftar dernekleri sadece hafta sonu oynanan maçlarda takıma destek veren ve maç bittikten sonra görevi sona eren topluluklar değildir. Daha önceki zamanlarda Bursa’daki birçok taraftar derneği sayısız sosyal projelere imza atmıştır. Bugün sizle paylaşacağım uluslararası bir proje örneğidir.

Gürsu Bursasporlular Derneği'nin projelendirdiği ve Gürsu Belediyesi'nin katkıda bulunduğu, Gençlik Servisleri Merkezi'nin (GSM) "Work Camp 2019" yani Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları iki etapta gerçekleştirildi.

Yurt dışından iki ayrı grupta gelen gönüllüler, Ericek Göleti bölgesindeki Gürsu Adrenalin Park’da konakladılar.

Akşamları ve hafta sonları park çalışanlarıyla birlikte temizlik işleri yapıp parka gelen ziyaretçilere yardımcı oldular.

Hafta içi gündüz saatlerinde ise Gürsu Bursasporlular Dernek Lokaline gelerek, Dernek Başkanı Erkan Yürümez ve Dernek Yönetimindeki arkadaşlarla daha önceden belirlenen "okullarda yenileme ve boyama çalışmaları"na katıldılar.

İki etapta gerçekleşen çalışmalardan bahsedersek;

İlk çalışma 19.07.2019 - 02.08.2019 tarih aralığında yapıldı. Sırbistan, Rusya, Çek, Hollanda ve Slovenya’dan gelen gönüllü öğrencilerden oluşan bir ekip geldi. Birçok park/bahçenin temizlikleri; yine Gürsu Yıldız Anadolu Lisesi'nin 19 sınıfı ve koridorları boyandı. Atatürk Anaokulu'nun bahçe düzenlenmesi ve boyama işleri yapıldı.

İkinci etap çalışmalarına 21.08.2019 - 04.09.2019 tarih aralığında Meksika, İtalya, Japonya, Almanya ve İspanya’dan gelen öğrenci kardeşlerimiz katıldı. Onlar da Kazıklı Köyü İlkokulu dış cephe boyası, Gürsu Sağlık Meslek lisesi ve Gürsu Anaokulu bahçe düzenleme ve boya çalışmalarını gerçekleştirdiler. Bu çalışmaya ben ve ailem de katılarak elimizden geldiğince katkı vermeye çalıştık. Gerçekten çok güzel bir projede yer almaktan onur duyduk.

Okuldaki boyama işlemi tamamlandıktan sonra Kazıklı Köyündeki çocuklar ve gönüllüler, el emekleri bulunan okul duvarına el izlerini bıraktılar. Bu etkinlik esnasında çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Bu süreçte derneğimiz tarafından misafirlerimize Bursa ve Bursaspor hakkında bilgiler verildi. Ayrıca kültürel geziler de düzenlendi. Bu kapsamda Cumalıkızık, İznik, Gölyazı, Kapalıçarşı ve Ulucamii gibi tarihi yerler gezildi.

Yine İkinci gelen grup ile Bursaspor maçına gidildi.

Şehrimizin ve Takımımızın adı, uluslararası platformda duyurulmaya çalışıldı.

Yazımın başında dediğim gibi, Bursa’da taraftar dernekleri sadece hafta sonu oynanan maçlarda takıma destek veren ve maç bittikten sonra görevi sona eren topluluklar değildir. Yaşadığımız son bir örneğini sizlerle de paylaşmak istedim. Gerçekten güzel organizeler yapıldı ve unutulmaz uluslararası dostluk bağları kuruldu..  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.