Bu hafta Süper Lig haftaya da TFF 1. Lig başlıyor. Seyircisiz oynanacak maçlar bakalım ne kadar zevk verecek zaman gösterecek.

Ancak dikkat çeken bir durum var ortada; tüm piknik alanları, parklar, AVM’ler, açık alanlar, kafeler insan doluyken sadece stadyuma gelecek olan insanlara yasak uygulanması biraz garip durum. Tamam, sosyal mesafe kuralı gereği stadyuma seyirci alınmayacak ama yasak varsa herkese uygulanmalı ki bir anlamı ve faydası olsun.

İnsanlar stadyuma gidemeyeceği için birçoğu maçları toplu izleme alanlarında izleyecek gibi duruyor. Çünkü birçok kişinin evinde ücretli maç yayını yok. Özellikle TFF 1. Lig maçları 17.30 ve 20.00’de başlayacak şekilde programlandı. Yani kafe ve kıraathanelerin açık olduğu saatler. Maç saatlerinde yoğunluk olacağı kesin. Özellikle Bursa’mızda en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilen Bursaspor’un maç saati Cumartesi 17.30 ve bu saatte toplu maç izlenecek mekânlarını durumlarını hep beraber göreceğiz. İnşallah korkulan olmaz.

Ama uzun zamandır kısıtlamalardan dolayı bunalan vatandaşın sokağa çıkma yasağı serbest olan ilk hafta sonu kendini nasıl dışarıya bıraktığına hepimiz şahit olduk. 3 aydır futbol izlemeyi özleyen ve kritik sonuçlara gebe olan son 6 haftayı dört gözle bekleyen büyük bir kitlenin maç saatlerinde yoğunluk oluşturacağı açık ve net bir durumdur. Vatandaş olarak bilinçli olmak zorundayız. Çünkü sağlığımız çok şeyden daha önemli.

Birçok kesim tarafından Bursaspor’un misafir olarak görüldüğü TFF 1. Lig’de çok ama çok kritik 6 maçı var. Ait olduğu lige geri dönebilmesi için rakiplerin durumuna bakmadan öncelikle bu maçları kazanıp 18 puanı kendi hanesine yazdırması gerekmektedir.

Öyle bir süreç yaşandı ki takımlardaki fizik ve mental durum ligin ilk haftası gibi. Bu yüzden 2019-2020 sezonunda bugüne kadar oynanan 28 haftası unutulmalı ve sezonun sadece 6 hafta üzerinden oynandığı düşünülerek maçlara odaklanmalıyız.

Bursaspor’un öyle bir durumu var ki 6 haftada sadece süper lige çıkmak için değil; gelecekte olabilmek için, varoluşunu devam ettirebilmek için mücadele edilmesi gerekmektedir. Umarım yönetim, Teknik Ekip ve futbolcularda bu şekilde düşünüp bunun bilinciyle hareket ederler…

Çünkü bu şehrin insanlar vefalıdır.

Kendisine ya da şehrine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.