Tam anlamıyla böyle olmuş Bursaspor’da durumlar. Gelen yemiş giden yemiş.

Bursaspor Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Tayfur Serdar Güllülü gerçekleri yayınladı. Sonuçta tek tek mali hesap yapacak değiliz. Ama şu an en önemlisi haftaya göreve başlayacak yeni Erkan Kamat’ı zor günlerin beklediği aşikâr.

Özellikle de yeni sezonun kadrosunu kurabilmesi ve eksi puan cezaları alınmaması adına ödeme yapılması ya da yeniden ödeme planı konusunda anlaşılması gereken FIFA ve UÇK’daki kesinleşmiş toplam borç 45 milyon 142 bin 615 TL olarak gözükmektedir. Buna ek olarak yine FIFA, UÇK ve yerel mahkemede devam eden dosyalarında gözüken borç miktarı 26 milyon 75 bin 686 TL’ dir.

Buna göre kesinleşmiş dosyalar ile beraber yargılaması devam eden dosyaların da olduğu şekliyle aleyhte sonuçlanması halinde 21.08.2020 TCMB Efektif Kurları ile toplamda 71 milyon 218 bin 301 TL (artı işlemiş faiz) ödenmez ise transfer tahtasının kapalı kalmaya devam edecek.

Kulüp lisans alınamamasından ötürü yeni sezonda da -3 puan cezanın muhtemel olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek lazım.

Tüm bu olumsuzlara rağmen başkanlık görevine tek aday olan Erkan Kamat ve Yönetim kuruluna teşekkür etmek lazım. Allah yardımcıları olsun. Gerçekten işleri çok zor hatta “Zor” kelimesi bile bu durumda çok basit kalır.

Yayınlanan ödenmesi kesinleşmiş borç listesinde öyle isimler öyle borçlar var ki adını bile unuttuğumuz futbolcular listede. Hiçbir katkısı olmamış adamların ev kira borcu bile ödenmemiş durumda. Borç listesi son yıllara da ait değil hatta uzun vadeli ödenmemiş borçlar. 4-5 başkan geldi geçti ama kimse ödeme yapmamış.

Satışlarından para kazanılan futbolcuya bile borcumuz var. Tabiri caiz ise uçan kuşa borç var. Satıştan gelen paralar da borçlara gitmemiş gözükmektedir. Tabi bu borçlar sadece saha içindekilere değil. Bilindiği üzere personel maaşları aylardır ödenmiyor. Son olarak da açıklanmasa da mali durumdan dolayı kulüp doktoru, fizik tedavi uzmanı ve tercümanda veda etti. Dilimiz el vermese de görünen köy kılavuz istemiyor. İnanılmaz işler olmadığı takdirde Bursaspor ismi tarihin tozlu rafları arasında kalacak gibi gözüküyor. Umarım bir hal çaresi bulunur.

Denetleme kurulu raporunda da belirtildiği üzere kapanmayı engellemek adına konkordato ilan edip tüm borçların yeniden uzun vadeli olarak yapılandırılması, alacaklı muhatapların haciz taleplerini durdurup cari dönem en düşük gider ve en yüksek gelir hedefiyle yola devam edilmesi şart gözüküyor.

Her zaman övündüğümüz alt yapımız ile belli süre idare edip yeniden yapılanmak, kurtuluş reçetemizin ilk ilacı gibi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uğur Özkan 4 yıl önce

Eyvah eyvah ????????

Avatar
HCBiber 4 yıl önce

Bursa ĺi olarak, hep hasret Kalacaz sanırım
Birinci Ligde heyacan yaşamaya... ????