TFF 1. Lig’de 2020-2021 sezonu ilk yarısı tamamlandı. Bursaspor ilk yarıyı 27 puanla 9. sırada tamamladı.

Bilindiği üzere transfer tahtası kapalı olan Bursaspor, ilk yarıda çıktığı 17 maça 8-9 alt yapı oyuncusu ile başladı. Hatta maç esnasında bu sayısı 10 genç oyuncuya kadar çıktı. Tecrübeli olarak adlandırdığımız geçen seneki kadrodan kalan, sadece Burak Altıparmak tüm maçlarda oynayarak bir profesyonellik örneği sergiledi. Kendisini bu konuda ne kadar tebrik etsek azdır. Hem karakteri hem de futbol anlayışı ile gençlere örnek bir abi oldu.

Bilindiği üzere geçen sezon son günlerde transfer tahtası açılmış ve hatırladığım kadarıyla 18 futbolcu transfer edilmişti. Ve 17 hafta sonunda toplanan puan yine 27 idi. Yani bu sene Vakıfköy’den çıkan gençler daha az maliyetle aynı işi yaptılar. Yıllardır savunduğumuz Vakıfköy gençleri bu sene kendilerini kanıtlama fırsatı buldu. Evet, zorunlu olarak da olsa alt yapısına yani özüne dönen Bursaspor, yeniden Türkiye genelinde izlenen bir takım hüviyetine büründü.

Ama maalesef ortada bir gerçek var; Bursaspor olması gerektiği 'Süper Lig'e geri dönmek istiyor ise bu oyuncu gurubuna mutlaka yenileri eklenmelidir. Yani meşhur Transfer Tahtası'nın bir şekilde yeniden açılması gerekmektedir. Eğer transfer yasağı kaldırılırsa, bu defa da umarım daha önceki yıllardaki hataya düşülmez ve onlarca yabancı ya da futbola yabancı oyuncular alınmaz. Sonra yanan yine Bursaspor oluyor.

Bu işin teknik analizini yapacak, eksikleri ve alınabilecek oyuncuları belirleyecek olan kesinlikle Teknik Direktörümüz Mustafa Er hocamızdır. Bizler sadece 90 dakikada izlediğimiz kadar yorum yapabiliriz. Ama olası bir transfer durumunda alınacak 3-4 (sayı bana göre) oyuncu için yelpazemiz için en büyük örnek Burak Altıparmak’tır. 3-4 tane daha Burak Altıparmak bulursak süper lig için en büyük adaylardan biri oluruz.

Eğer ki tahta açılmaz ise, sezon sonu süper lige çıkılamaması gibi bir senaryo ile karşı karşıya kaldığımızda, en çokta gençlerin emeklerine yazık olacak. Ayrıca zaten Türkiye Futbol gündeminde olan birçok genç kardeşimizi Bursaspor’da tutmak daha da zorlaşacaktır. Umutlar yok olacak ve durumumuzu kabullenmeye başlayabileceğiz.

Son olarak Keçiören maçında kaptan olarak takımının başında olan Emir Aydoğan’ın maç konuşmasını, bu şehirde para kazanan ve biraz olsun Bursaspor sevgisi olan tüm iş adamları dinlemiştir.

Kaptanımız her şeyi kısacık sürede özetledi. "Bu Şehir Bizim, Bu Takım Bizim.."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.