Nevruz Ateşi renkli görüntülere sahne oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Bıçak Müzesi’ndeki Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan Bursa Bıçak Müzesi Nevruz Bayramı’nda renkli bir kutlama programına ev sahipliği yaptı.

Bursa Bıçakçılar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Doğu Kazakistan Folklor Grubu’nun yanı sıra Tahtakıran Kılıçkalkan ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık’ın da katıldığı etkinlik öncesi müze bahçesine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde Nevruz ateşi yakıldı.

Tüm davetliler yakılan ateşin üzerinden atlarken Başkanvekili Kocabıyık çocuklarla birlikte demir dövdü. Demir döven öğrenciler daha sonra müze bahçesindeki dilek ağacına dileklerini astı. Akıncılar Geleneksek Okçuluk Kulübünün sporcuları ise davetliler ile birlikte ok uçurdu.

Nevruz'u bu yıl Kazakistan’dan gelen ekiple birlikte kutladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, "Gece ve gündüzün eşitlendiği gündeyiz. Hep beraber baharı kutluyoruz. Tüm Türk dünyasının Nevruz bayramı kutlu olsun" dedi. Kocabıyık daha sonra alanda bulunan okçularla birlikte ok uçurup ardından Nevruz çorbası dağıttı. Kazakistan folklor ekibinin yönetmeni Nazira Muhammedova ise, "Kazakistan’dan bugün Nevruz bayramı için Türk Dünyası Müzikleri Dostluk Konseri’ne geldik. Bıçak müzesini görmekten çok mutlu olduk tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutluyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.