Mustafa Bozbey: "Gerekeni Halk yapacak.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Seçim çalışmalarına İnegöl’de devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçede sorunların had safhaya çıktığını belirterek, "Burada bir çok hizmet eksik bırakılmış. İnegöllü’ye bu hak değildir. Altyapı ve diğer sorunları hızla çözeceğiz. Daha güzel bir İnegöl için proje önerilerini sunduk, artık gerekeni halk yapacak" dedi

Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ile birlikte İnegöl’de halkla birlikteydi. İnegöl’de Perşembe Pazarı’nda esnafa hayırlı işler dileklerinde bulunan Bozbey ve Özdemir, alış veriş yapanlarla da sohbet etti. Genç, yaşlı her yaştan İnegöllü, büyük bir samimiyetle karşıladığı Bozbey’e vatandaşlar dert yandı. Pazarda pusetteki çocuğuyla birlikte alışveriş yapan genç bir anne çocuklar ve gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Genç kadın Bozbey’e, “Çocuklarımıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Onları kaybetmemek için sosyal alanlar oluşturmanızı istiyoruz. İnegöl’e bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı, bunların farkındayız ve susuyoruz. İnanıyorum ki siz geldiğinizde bütün bu sorunların üstesinden gelirsiniz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de, çocukların ve gençlerin daha sağlıklı bir İnegöl’de ve Bursa’da yetişmeleri için proje önerilerini sunduklarını artık gerekeni halkın yapacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Perşembe Pazarı’nı ziyaretin ardından İnegöl Artvin Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Bozbey’e eski Bursa Milletvekili Orhan Ocak ve İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir eşlik etti. Artvinliler’in yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Mustafa Bozbey İnegöl ve Bursa’da insana değer katacak projelerini paylaştı. Bozbey, “İnegöl’le ilgili birçok projemiz var. Kooperatifçilik üzerinden tarımı destekleyerek, bizim kırsal alandaki köylümüzün gelirini artırmayı hedefliyoruz. Desteklerimizle birlikte daha fazla üretim olacak, bizim köylümüz kazanacak. Arazilerine ekecek ve karşılığını alacak. Siz üretmezsiniz, üretimi desteklemezseniz pazardaki fiyatlar yukarı çıkar. Bizim genel ilkemiz bu konularla ilgili üretim. Kadınlarla ilgili mikrokredi konusunda hazırlığımız var. Ürettiği ve üreteceği değeri satabilecek durumda olan kadınlara mikrokredi desteği verip onları üretimin içine çekeceğiz. Bu sayede ailesine katkı sağlamasını ve gelecekle olan kaygılarını ortadan kaldırmasını hedefliyoruz. Meyvecilikle ilgili de depolama paketlemeyle ilgili projelerimiz var. Merkezde hava kirliliği ve altyapı sorunu had safhada. Siz bu kentte halen altyapı sorunu yaşatıyorsunuz İnegöllüler’e, ama bir başkasıyla ilgili de başka bir şey söylüyorsunuz. İnegöllü’ye hak değildir. Önce burada altyapı ve onunla beraber diğer sorunları da çözeceğiz. 2008’de raylı sistem sözü verilmiş ama biz ray bulamadık. Bunun gibi birçok hizmet de burada eksik bırakılmış. İnşallah 31 Mart’tan itibaren Hakan Özdemir kardeşimle birlikte buradaki sorunları çözmek bizim sorumluluğumuz” dedi.

Bursa’yı lider ve örnek kent yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Bozbey, "Bursa’yı her yönüyle, sosyal, kültürel, spor projeleriyle, aynı zamanda yeşil alan ve çevre projeleriyle, imar planlarıyla, planlanmış alanlarıyla, sanayisiyle tarımıyla, doğa, sağlık kültürel ve tarih turizmiyle lider ve öncü kent yapmayı hedefliyoruz. 1 Nisan’dan itibaren de yapacaklarımız var. Öncelikli olarak 1. sınıf çocuklarına her gün süt dağıtacağız. Biz bunu Nilüfer’de 7 yıl yaptık. Sonra bakanlık ‘Bunları biz yapacağız’ dedi. Bizim önümüzü kesti. Sonra da yapamadılar. Suyun pahalı olduğunu biliyoruz. Hanelerde yüzde 25, ticari alanlarda da yüzde 20 ucuzlatıyoruz. Su Bursalı’nın hakkı. Ulaşımla ilgili de projelerimiz var. İnegöl’ün sanayi kenti olması sebebiyle Bursa’yla bağlantısını güçlendirmemiz lazım. Bu konuda banliyö treni önerimiz var. Aynı zamanda İnegöl’de hastane ve otogar arasında da bir tramvay önerimiz var. Bunları planladık. Yenişehir üzerinden de Yenişehir Havaalanı’na ulaşabilecek bir banliyö tren önerimiz var. Bursa, İnegöl, havaalanı ve birbirleriyle bağlantısı kurulmuş olacak. Bunları sağlamak zorundayız. İnegöl’le ilgili projelendirdik. Aynı zamanda bu bölgede 100 bin metrekare civarında uluslararası bir fuar alanı da programımız içine aldık.. Özellikle İnegöl’e değer katacak olan bir anlayışı ortaya koymak zorundayız.”

"İNEGÖLLÜLER TİYATRO İZLEMEK İÇİN BURSA'YA GELİYORLAR"

İnegöl’ün sosyal ve kültürel alanlarla ilgili sorunlarına da değinen Mustafa Bozbey, İnegöllüler’in tiyatro izlemek için Nilüfer’e gittiğini söyledi. Mustafa Bozbey, “Artık İnegöllü İnegöl’de tiyatroya gitmeli. İnegöl’de gerçekten sosyal alanlar, kültürel alanlar, spor alanları oluşmalı. Bunlar var mı? Yok. İnsanlar tiyatro izlemek için İnegöl’den Nilüfer’e gidiyorlar. Ondan sonra çıkarsın başka yerde konuşursun dersin ki, “Ne var diye. İnegöl’den Nilüfer’e insanlar sosyal alanları, kültürel alanı kullanmak için geliyor. Şimdi bunların burada olması lazım.Birçok ilden büyük bir kentteyiz şu anda İnegöl olarak. Şimdi 31 Mart’ta değişim dönemi başlıyor. 31 Mart değişimin olduğu gün olacaktır. Değişim buradan başlayıp kentin içine doğru gelecek ve 31 Mart akşamı Bursa gülümseyecek” diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile birlikte İnegöl’de yeni bir anlayışı ortaya koymak, farklı bir yönetim şeklini İnegöllüler’e sunmak için yola çıktıklarını belirterek hem Mustafa Bozbey hem de kendi adına destek istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.