Bozbey: "Pilavla planı karıştırmamak lazım"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Platformu buluşmasına katıldı. Bursa’nın sorunlarının iyi planlamayla çözüleceğini ifade eden Bozbey, “Her işin başı plan. Pilavla planı karıştırmamak lazım” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim çalışmalarına Bursa Platformu’nun toplantısına katılarak devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın da katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Bozbey, Bursa’nın birçok değere sahip olduğunu ifade etti. Mustafa Bozbey, “Bursa birçok özelliğe sahip ender şehirlerden biri. Ancak değerlerinin kıymetini bilemedik. Sorunları belli Bursa’nın ve planlamayla çözülmesi gerek. Her işin başı plan. Pilavla planı karıştırmamak lazım. Plan yaparak ilgili kent dinamiklerini ve paydaşları karar süreçlerine dahil etmek gerekir. Şimdi çözüm zamanı. Bursa’yı ameliyat masasına yatırmak gerek. Bursa’nın imar anayasasına ivedilikle ihtiyaç var. Yanlış yatırım ve projelerin önüne geçmenin tek yolu birlikte paydaşlarla karar vermektir. Bursa’yı yeniden kendine getirmek gerekiyor. Akılcı çözümleri katılımcı anlayışla ortaya koyacağız” dedi.

“ENGELSİZ KENT ENGELSİZ BURSA HEDEFLİYORUZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUGES tarafından düzenlenen ‘Engellilerin yerel yönetimlerden beklentileri’ konulu söyleşiye de katıldı. Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Mustafa Bozbey, “İyi bir planlamayla engelli bireyleri ve ailelerini de toplumun içine katabilirsiniz. Eğer siz engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırma arzusundaysanız toplumun her kesiminin faydalanabileceği bir anlayışla plan yaparsınız. Biz Nilüfer’de engellilere yönelik örnek hizmetler yaptık. Yapılmaya da devam edecek. Bu konudaki anlayışımızı Bursa geneline yaymak istiyoruz. Sizlerin talepleri bizim için çok önemli. Şarj üniteleri, akülü araba tamir atölyeleri gibi projeleri genele yaymak gerek. Biz bütünüz ve birlikte mutluyuz. Engelsiz kent ve Bursa hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantıda engelli bireyleri de dinleyen Bozbey, BUGES sporcusu görme engelli Derya Aktaş’ın kendisi için yazdığı şiiri dinleyince duygulandı.

Bozbey, toplantı sonunda Türkiye Otizm Meclisi tarafından hazırlanan ‘Otizm Dostu Kentler’ taahhütnamesine imza attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.