2020-2021 TFF 1. Lig sezonu dün akşam oynanan maçlarla birlikte sona erdi.

Bursaspor maalesef 2021-2022 sezonunda da TFF 1. Ligde mücadeleye devam edecek. TFF 1. Lig’deki ilk sezonunda Playoff oynayan ama elenen Bursaspor, bu sene ligi 10. sırada tamamlayabildi.

Tamam, sezon başı yaşananlar, transfer tahtasının açılamaması ve yeni gelen sözde yönetimin etkisizliğinden kaynaklı oluşturulabilen altyapı ağırlıklı kadro için, sezon başında TFF 1. Ligde kalıp kalmayacağı bile tartışma konusu olan Vakıfköy ağırlıklı Bursaspor’un, genç futbolcuları öyle maçlar oynadılar ki ilk yarının tamamlanması ile birlikte camiada “Acaba 2-3 takviye ile Süper Lig yolunda başarılı olabilir mi ? ” sesleri yükselmeye başladı.

Sonra ikinci yarı başında yaşanan transfer olayı çok güzel işleyen dişlilerin dağılmasına neden oldu. Rakiplerde takımlarına takviye yaptılar. Ama biz yine tahtaya takıldık. Süper Lig hayali kururken Playoff hedefine döndük son haftalarda ise “Zaten bu takım düşer mi? diyorduk bak ligde kaldı” demeye başladık.

Öyle bir sezon geçti ki hiç konuşmayan, açıklama yapmayan, ödeme de yapmayan bir yönetim gördük. Deklerasyon yayınlayan futbolcular gördük. Milli takım kampında kulübünden izinsiz transfere imza atan futbolcu gördük. 16 ila 19 yaşında gençlere fırsat verilince neler yapabileceğini gördük. Elektrik kesintisi, doğalgaz kesintisi gördük. Hiç görmediklerimizi gördük kısaca.

Önümüzde yine bir kongre süreci var. Öyle bir durumdayız ki adının Bursaspor’un yanında anılmayacak kişiler bile aday olabilir hale geldik. Kişilikleri ile ilgili bir söz söylemek anlamında değil, marka değerleri anlamında Bursaspor ile anılmamalıdır. Bursaspor marka değeri daha da düşürülmemelidir.

5. şampiyon olan kulübün maçları yerine, kanallarda başka maçlara tercih edilecek kadar düşen, marka değerini yeniden zirveye taşıyabilecek, camiada sevilen, lobisi olan ve Türk futbolunda sözü sayılacak adaylar çıkmadığı sürece, şimdiki adaylar sadece sezonluk başkan olup zaten diplerdeki Bursaspor’a bir şey kazandırmayacaktır.

Şampiyonluk senesinden itibaren düşüşte olan grafiğimizin, ok yönünü yeniden yukarı çevirecek bir yönetimin gelmesi için, camiada bir birlik oluşturularak bir başkan etrafında toplanmaktan başka çaremiz yok gözükmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.