Son birkaç yılın en popüler isimlerinden Meral Akşener bir toplantı düzenlemiş.. İlgililer davet ettiler ve icabette bulunduk.. 03.12.2016 Cumartesi günü Bursa Kervansaray Termal Otelindeyiz..

Toplantı başlamaya yarım saat falan vardı.
Doğrusu şaşırdım. Otelin içi, avlusu ve çevresi birlikte düşünüldüğünde sanırım 3 – 4 bin insan toplanmış gibi geldi bana.. İtişe kakışa salona girdim.. Ancak yer bulmak mümkün değil.. Protokol, basın yerleri falan kalmamış, insanlar çok öncelerden gelmiş ve yer tutmuşlar gibiydiler.. Neyse yaşımıza gösterilen hürmetle bir yer uyduruldu ve oturabildik..

Oldukça fazla tanınmış simalar çıktı karşımıza; özellikle eğitimciler çevresinin o ele avuca sığmaz idealist lideri ve Kamu - Sen Bölge Temsilcisi Selçuk Türkoğlu’ndan, siyasette bir türlü isabetli kulvarını bulamamış İsmail Tatlıoğlu’na, MHP de Devlet Bahçeli gerçeğine sosyal çevresinden çok önce vakıf olduğunu bildiğimiz eski MHP il Başkanlarından (ki gazetemiz yazarıdır) Necati Uğur Öztürk başkandan, yine İsmet Büyükataman ile aralarındaki yıldızların karardığını duyduğumuz eski MHP Milletvekili Necati Özensoy’a kadar Bursa ilinin Ülkücü camiasından tanınmış şahsiyetler.. İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Kastamonu, Eskişehir, Çanakkale, Bilecik, Yalova, İzmir, Manisa, Kütahya, Afyon gibi illerden ve ilçelerinden gelen ve Devlet Bahçeli aleyhtarı olduğu anlaşılan başkanlar, temsilciler ve genel merkez delegeleri..

Bu kalabalık görüntüyü izlerken, Akşener’in konuşmasını dinlemeye bile gerek kalmadı, zira kanaate vardım ki; kımıl kımıl akan bu su akarına koyulmuş ve hızla yol almaya, çağlamaya başlamış.. Öyle yasalarla, mahkemelerle ya da muhtelif karalama kampanyalarıyla, aleyhte yaftalama ve sair ayak oyunlarıyla bu akışın önüne bendler koymanın bir faydası olmaz gibi artık.. Daha ilk start toplantısında birden çığ gibi büyüdüğünü gördüğüm bu kitleyle Devlet Bahçeli ve ekibinin baş etmeleri de mümkün değil..

Evet MHP bölünmüş; bu aşikar.. http://www.bursaarena.com.tr/images/upload/HT.MERAL_AKYENER.jpg
Ancak toplantıda gördüğüm insanların geneli kitlenin namuslu, dürüst, samimi ve sanırım da en cesurları.. Dürüstçe söyleyeyim, bir an benim bile aklıma olumsuz endişeler gelmesine rağmen; bu hınca hınç dolu salonda bir provakasyon olur, ard niyetli birileri bomba patlatırlar falan kimsenin umurunda değil.. Bir de işin istikbale dönük kaygıları var tabii ki; gördüğüm ve onlarcasını tanıdığım öğretmenlerin, doktorların, devlet memurlarının da umurlarında değil gibi görünüyordu.. Biraz da onun için dedim ya en cesurları diye..

Yani artık gemi azıya almış omurga bir kitle var sanki karşımızda..
Ve o 1980 öncesinin meşhur marşı hem hoparlörden hem de iştirak edenlerden sürekli yükseliyor;
“Çankaya yokuşunda balam asyanın bozkurtları..”
Bu marş da ilgi çekici ve bir ince mesaj gibi.. "Bizler evet Devlet bey ve ekibinden koptuk, O ülkücü görüşten değil.." diyorlardı sanki..

Bir görüntüyü atladım bu arada ve yazayım; ki o da bayan iştirakçilerin çok sayıda oluşları..
Geçenlerde yine gazetemizi temsilen davet üzerine ADD Bursa Şubesinin 10 Kasım’la ilgili bir paneline katılmıştım; daha küçük ve lokal bir toplantıydı, ancak orada dahi bayan iştirakçilerin erkeklere göre oransal değer olarak daha az oldukları geldi aklıma.

Neyse, günün konuşmacısı gecikmedi ve “Başbakan Meral” sloganları ve alkışlarıyla salona girdi..
Böylece saat 14.30 gibi toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla beraber başladı.. Devamında yine o hararetli sloganlar; “Başbakan Meral, Başbakan Meral”

İlk konuşmayı MHP'nin son seçilmiş il başkanı olarak takdim edilen Yüksel Yılmaz yaptı. Yılmaz kısa fakat samimi ve etkili bir konuşma sergiledi. Etkilendim de doğrusu; samimi, heyecanlı ve istikbale çok iyi hazırlanmış bir genç..
(Bu gençlere bakıyorum da MHP çok şeyler kaybetmiş aslında, farkında değiller) 

Müteakiben de yine yoğun tezahüratla sahneye gelen Meral Akşener.
Akşener'in konuşmasını uzun yer almaması yönünden buradan yazmayacağım. Zira haber olarak yayınladık ve şu linkten ulaşıp okuyabilirsiniz..;

 
http://www.bursaarena.com.tr/bursa/mhp-genel-baskan-adayi-meral-aksener-bursa-dan-start-verdi-h7125.html

Yine salondan bahsetmeye devam edersek;
Meral Akşener gerçekten bir tarafı zarif bir hanımefendi, diğer bir tarafı üniversite kürsüsüne yakışır bir öğretim görevlisi, bir başka yönüyle de bıçkın bir siyasetçi.. Biraz efevari ve gençliğimizde okuduğumuz rahmetli Dündar Taşer'in tabiriyle "ipeğe sarılmış çelik gibi" bir kişilik ve duruşu var. Bunu anlayabiliyorsunuz..

http://www.bursaarena.com.tr/images/upload/HT_-_MERAL_AKYENER.2.jpgDonanımlı, diline ve dinleyici kitlesine hakim tecrübede bir bayan lider..
Dedim de gerçekten "Lider" olur mu ?..
Bence şu an ki MHP nin haline bakılınca ve bu hale getirenlerle mukayese edilince; lider de olur, başarılı da.. Kuvvetle muhtemel rakiplerini de ezer geçer.. Ben böyle gördüm.. Evet siyasetçi değilim fakat analiz yeteneğimin detay tahminlerde isabetli olduğunu biliyorum..

Akşener'in dinleyicileri sürekli kucaklayan, ümit veren ve birlik çağırısı yapan konuşmasından sonra toplantının bitirilişiyle kalabalık da dağıldı.. Ve il temsilcileri ve delegeleriyle özel bir toplantıya geçtiler.
Basına kapalı olmasına rağmen bu toplantıyı da izleme imkanımız oldu. (Güvenip yol açanlara teşekkür ederim..) Ve teşkilat için değerlendirmeler yaparak bu toplantıyı da bitirdiler.

Demokrasinin bu yeni lideriyle yüzyüze tanışmak da kısmet oldu.
BURSA ARENA Gazetemizi kısaca beyan ettik, memnun olduklarını bildirdiler. Sağolsun bizim Ferit Gültekin kaçırmaz böyle sahneleri ve peşpeşe bastı deklanşöre; günün anısına fotoğraf da çektirmiş olduk..

Demokrasi arenasına yeni ve renkli bir lider daha geliyor benim gördüğüm.
Destekçilerinin tabiriyle
"Topuklu Efe" gerçekten de geliyor..
..........

Önemli olan Fetö ve darbecilere bakışı idi..
Ki bunu net bir şekilde muhtelif defalarda onları lanetleyerek açıkladı.. Yani öyle birilerinin sırf karalamak amacıyla ortaya koyverdiği sözlerdeki gibi fetö'nün, metö'nün adamı değil.. Vallahi ben böyle gördüm, inandım ve böylece de yazıyorum.. 


Yine izlediğim, analiz ettiğim kadarıyla;
Yegane destekçilerinin; Bahçeli ve ekibinin izlediği siyasetten soğumuş hatta kopmuş olan bir kısım ülkücülerin, yine sessiz ve temkinli bir kısım AKP, DYP, DP, ANAP ve CHP li vatandaşların olduğudur..

Siyaset siyasetçilerin işidir; ülkemizin huzuru, milli menfaatleri ve geleceği için emek harcayacak, Milletten yana olumlu adımlar atacak ve hiçbir beynelmilel gücün adamı olmayacak ise (ki şahsen böyle umuyorum); bu cesur yürekli siyasetçi Sayın Meral Akşener'in yolu açık olsun..  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.