Bursa Arena E'Gazete
2021-03-24 00:20:20

Tükürün..

SEMRA MERT

24 Mart 2021, 00:20

Piyasalar alt üst, döviz altın tavan yaptı, borsa çöktü. İş bilmezlik, makam mevki için alakası olmayan bir takım yandaş kişilerin devletin hassas kadrolarında görevlendirilmeleri en ufak fırtınalı havalarda bile, gitgide geminin su almasına ve batmasına neden oluyor.

Bu bana George Orwell'in hayvan çiftliğinde simgeleştirdiği bir olayı anımsattı. Domuzlar iyi bir şey yaptıkları zaman “biz yaptık bizim sayemizde bunlar oldu” derken kötü bir şey olunca da suçu üstlerinden atıp başka kesimin üzerine yıkıyorlardı. Olay aynı ve tek fark biri domuz biri insan.

Üniversitelerde kendi dallarından çok iyi dereceler ile mezun pırıl pırıl genç dimağlar iş bulamazken, bir türlü atanamazken; İşte biraz evvelde belirttiğim gibi ülkenin hassas mevkilerinde görev yapan, normal şartlar altında bakkala ekmek almaya göndermeyeceğiniz tipler, sırtlarını bir yerlere yaslayıp, mevki ve tonla para sahibi olmuşlar.. Bu adama hayatın zorluklarını, işsizliği, yoksulluğu anlatmak için evdeki dedeyi falan yemeniz lazım. Ancak boşuna yorulmayın nacizane, anlamazlar.

Adamın lügatında yok yani anlatabiliyor muyum?

Yok zorlukla okumuşsun, kyk borcun gelmiş, atanamamışsın, asgariyle aile geçindirmeye çalışıyormuşsun.. Komple yabancı, adamlar bunlara. Sen önüne istersen sayfa sayfa hesap koy, o maksimum şey diyecek işte; “e sen de telefon kullanma o zaman yahu”. Eğitim, kitap, mitap zaten geçin. Aylık yaban mersini masrafım deseniz bunlara daha anlamlı gelir. Kira zaten çoğu hiç ödememiştir. Torunları da ödemeyecek. Markete kendileri gidiyor olsa da havadan gelen günlük parasının onda biridir umursamaz. yani gidin zigona falan konuşun daha iyi.

PTT zarar etmiş, pulsuz mektup mu gönderdik?

BOTAŞ zarar etmiş, doğalgazı mı ucuz tükettik?

TCDD zarar etmiş, trenlere bedava mı bindik? TEDAŞ zarar etmiş, elektriği mi bedava kullandık?

ÇAYKUR zarar etmiş, çayı mı ucuz içtik?

Et ve Süt Kurumu zarar etmiş, sanki 10 liraya et yedik..

Neden, neden? Neden zarar etmişler?

Devletin malı deniz, verelim abilerime bi 30 bin lira daha, birkaç zırhlı Mercedes, ev, yazlık, rezidans, hatta hepsine birer mini saray yaptıralım. İtibardan tasarruf etmeden yemeyelim yedirelim bunlara, doyarlar mı bilmem. (Ayrıca zehir zıkkım olsun) .

Şükürcüler zaten ayrı konu, o apayrı iyice cinnet sebebi.. “Bugün de karnım doydu, şükür yarabbi” mantığı.. Bunlardaki, kendi üzerinden zengin olanlar nasıl olmuş, kendi niye kıt kanaat geçiniyormuş.. Basmıyor beyin baaasmıııyooor.

Dolar kuru düşükken kaybolan 128 milyar dolar şimdi kimin cebinde katlanıyor?

Cuma günü 7.20’den toplanan dolar pazartesi 7.80’lerden kimin cebine para oldu aktı?

Eyyy benim işsizim, atanamayanım, emeklim, asgari ücretle geçinmeye çalışan emekçim, fakirlik kader mi?

"Dolar'a, Euro’ya Cumhuriyet tarihinin rekorunu biz kırdırdık, biz" deseler, alkışlayacak milyonlarca insan var. Şimdi kamu bankası yönetim kurulu üyeliğine atanan lise mezunu güreşçimizi, "doları tuş etmesi için" tekrar piste davet ederken, “Dolar 3 lirayı geçerse yüzüme tükürün” diyen Yiğit Bulut nezdinde hak edenlere! Akif’in şu dizelerini gönderiyorum. (Gerçi yüzüne tükürsen yağmur yağıyor derler ama).

Bakmayın, hem tükürün çehre-i murdarımıza!

Tükürün: Belki biraz duygu gelir ârımıza!

Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere..

YAZININ DİBİ: Koronavirüs tedavisi için burnuna tereyağı sokan Hilal Kaplan birilerine "geri zekâlı" demiş. ???????? biz yemek için bulamıyoruz bunlar nerelerine süreceğini şaşırdı (bir ata sözü geldi aklıma Arap yağı bol bulunca..)

Neyse morali bozuk olan açsın A haberi dinlesin. Keyfi yerine gelsin.

Yazımı rahmetli amcamın çocukken bizlere yazdığı mektubunun sonundaki en sevdiğim selamlama biçimi ile sonlandırıyorum. Baki selâmlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.