Bursa Arena E'Gazete
2025-06-09 00:32:07

İmanometre..

ÖMER EKİNCİ MİCİNGİRT (Şair)

09 Haziran 2025, 00:32

İslâm adına konuşan birçoğumuzun Kur'ân'dan, Resûlullah'tan kırıntı yok ifadelerimizde. Sadece zannımıza göre cennet ve cehenneme gönderiyoruz.unutmayalım "Allah insanı iddiasından vurur."

İslamiyet'te ölünün de dirinin de arkasından konuşulmasına 'gıybet' denir. Bir kişinin duyduğunda üzülebileceği dünyevi kusurunu arkasından söylemek gıybettir.

Gıybet büyük günah ve haramdır. Birçoğumuz kızgınlık düşmanlık yahut cehaletten, ölenlere kâfir münafık damgası vuruyoruz maalesef. Henüz imanometre icat edilmedi dostlar.

Gazze Doğu Türkistan zulüm altında inim inim inliyor ve bizim gündemimizde ölenlerin mekanını tespit etmek var maalesef.

"Ölçüm yapıyoruz dilde yok sütre,

Elimizde birer imanometre."

Hem biz ne kadar örnek olabildik ve irşat/tebliğ yapabildik. Kâfir de olsa ölene hakaret bize cennet kazandırmaz. Ölenin önceden tevbe etmediğini nereden bilebiliriz. Müslüman ferasetli olmalıdır. İmanometre elimizde, münafık hâin ve kâfir damgası vurmakla meşgulüz! Peki, sırat-ı müstakim bu mu!

Peygamber Efendimiz sav "Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! (Buharî, 3:72) Buyurmuştur. Peki ya biz?

"İşimiz din ölçer değildi bizim

İmanometremiz çoğaldı bizim

Kavgamız bu muydu tövbeler olsun

Tevhit şuurumuz dağıldı bizim"

Epey zamandır kin biriktiriyoruz, içinde "biz" olmayan; tamamı "ben" için. Bu görgüsüzlüktür ve görgüsüzlük bulaşıcı, tedavisi meşakkatli bir hastalıktır. Gıybet hak gaspıdır; vicdanı çürütür, beyni çökertir. Bir nefes gücümüzün ölçüsü, hodkâmlığa gıybete ne gerek. Ölümü düşünmek tefekkür etmek ve insan kalabilmek için vesile kılmak biz fainler için hayati öneme sahiptir.

Günahtan dönmek ile küfürden dönmek arasında fark yoktur. Nitekim, Alimlerinin büyük çoğunluğuna göre, bir kimse mürtet olduktan sonra tekrar tövbe eder Müslüman olursa tövbesi kabul olur. Hatta bu gel-gitlerini yüz defa tekrarlasa da yine tövbesi makbuldür. (bk. Maverdi, el-Havi, 13/449) İMANOMETRE icat edilmedi. Ölenlerin tevbe edip etmediğini bilemiyoruz.

Tevbe suresi 84: Onlardan ölen hiç kimsenin cenâze namazını kılma ve hakkında dua etmek maksadıyla kabrinin başında da durma. Çünkü onlar Allah ve Rasûlü'nü inkâr etmişler ve yoldan çıkmış kimseler olarak ölmüşlerdir. 85: Onların ne malları ne de evlatları sakın seni imrendirmesin! Allah celle celalühü ve peygamber efendimizi inkâr etmişse bu ayet bizim reçetemizdir.

Hz. Peygamber (s.a.s.), yanından geçen bir cenaze için ayağa kalkmış, orada bulunanların kendisine bunun bir Yahudi cenazesi olduğunu haber vermeleri üzerine, “O da bir insan değil miydi?” diye buyurmuştu. Rabbimiz, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a, tüm mazlum coğrafyalara ve ülkemize huzur ve barış nasip eylesin. ‘At izi, it izine karışmış’ Allah celle celalühü bizi son nefeste mümin ve müslüman olarak huzurunda olmayı nasip eylesin. "Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmak' mecburiyeti vardır.

Akıbetin soğuk dehlizini düşünüp; sıcacık yatağında uyuyamayanlara selâm olsun.

Bayramınız cennetinize vesile olsun inşallah.

Selâm ve dua ile..

.....

İmanometre

Otto icat etti manometreyi

Tefekkürle çalışmakla şuurla

Biz ne ürettik, İmanometreyi

Cihadımız işte budur gâvurla

..

Cihat kalpte mukaddesi olandır

İman ölçmek suizândır yalandır

Boş lakırdı hakikati talandır

Cihadımız işte budur gâvurla

..

Bu icatlar yer yer meşru hâl alır

Tahammülün ötesinde alçalır

Hak boynuzlar at kovalar nal çalar

Cihadımız işte budur gâvurla

(Ömer Ekinci Micingirt)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.