Türkiye Cumhuriyeti özellikle seçimlerden sonra büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya gelecek. Bu bağlamda seçimlerden sonra ki hamleler çok önemlidir. 2019 yılını ve mahiyetini zaten hem buradan hem de köşe yazılarımda defaatle yazdım.

Amerika’nın namluları Türkiye’ye dönmüştür. Ege’de özellikle de Akdeniz’de… İsrail, Yunanistan ve GKRY ile beraber yanı başımızda bir buçuk yıldır tatbikatlar yapıyorlar. 2018’deki Nemesis (Antik Yunan inancında Nemesis (Tanrıların huzurunda kibirlilik durumunda olan kişilere karşı uygulanan ilahi cezanın ruhudur… Burada ceza Türkiye’ye kesilecek anlamı vardır. Dikkat!) tatbikatı, Noble Dina tatbikatı gibi bazı önemli tatbikatlar yapıldı. Bu hususlar anlayana çok şey ifade etmektedir. Hem Türkiye hem de bölge için büyük bir beka tehlikesinin olduğunun göstergeleridir bunlar…

Bunun yanı sıra bugün baktığımızda Türkiye’yi kapana kıstırmak için bölgede atılan Uluslararası pek çok adımın arka planında hedef olarak Türkiye vardır. Türkiye Cumhuriyeti 2200 yıllık Kadim Devlet tecrübesinin de vermiş olduğu büyük bir güven ile Milli politikalarına devam edecektir. Tehlikenin boyutunu iyi bildiğimiz için yakın zamanda bize karşı yapılan bazı tatbikatlara cevap niteliğinde tatbikatları bizde yapmaktayız. Özellikle Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olan ve 103 savaş gemisinin katılımıyla Türkiye'nin üç denizinde gerçekleşen Mavi Vatan-2019 tatbikatını da bu minvalde değerlendirmek mümkündür.

Türkiye’nin S-400’leri alması hususu dahi büyük bir meydan okumadır. Bu konuda atılan tüm adımların yerli ve milli atılımlar olduğu da bir gerçektir. Bugünlerde basında yer alan bazı gazeteciler ise; yaptıkları açıklamalarda çaktırmadan da olsa S-400 hamlesini eleştiriyor ve ABD yanlısı tavır takınıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi Millete korku salmak için de S-400’leri Türkiye alırsa büyük krizler çıkar vs. gibi söylemlerden geri durmuyorlar.

Her ne olursa olsun Türkiye büyük bir beka tehdidi ile karşı karşıyadır. Bunu yerel seçimler çerçevesinde düşünmek yerine, daha ciddi ve Uluslararası bir konumda düşünmek yerinde olacaktır. Şark Meselesinin en önemli ayağı olan Türkleri Anadolu’dan atmak ve İstanbul’u işgal projesi aynen devam etmektedir. Bunu son yaşanan pek çok gelişmede görmek mümkündür. Bizler Milli Tarih şuuru ile bezenmiş, bu şuuru kendisine şiar edinmiş genç nesiller ile gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye’nin varlığını sağlayabiliriz. Bu konuda önemli çalışmalar da yapılmalıdır. Maalesef ki genç nesil şuan Tarihinden bi haberdir. Bu husus ile alakalı gerekirse eğitimde önemli çalışmalar yapılmalıdır. Milli Tarih şuurundan yoksun bir neslin, akıbeti de karanlık olur. Unutmamak lazımdır ki düşman geçmişi unutmuyor ve biz de asla unutmamalıyız…

Ve son söz: "Türkiye Cumhuriyeti 2200 yıllık Kadim Devlet tecrübesi ve geleneği ile her daim güçlü ve diri olmaya devam edecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.