Feyzullah Budak çok yönlü bir aydın olarak bilgilerini bitikleştiren (kitaplaştıran) değerli bir yazardır.

Uzmanlık alanı akça işleri olsa da (muhasebat başkontrolörü) o konuyu çoktan aşmış gerçek bir “Türklük ile Yeryüzü Türklüğü” uzmanı olmuştur. Atatürk konusunda yazdığı “Atatürk Gücünü Nereden Alıyordu” bitiği ise özgün bir çalışmanın ürünüdür.

Türklükle ilgili sekiz bitikten sonra uzmanlaştığı Kişilik Geliştirme konusunda da başarılı eğitim çalışmalarını şimdi iki bitik ile taçlandırmıştır.

Birincisi “Kişisel Gelişim-Temel Konular”

İkincisi “Zaman ve Stres Yönetimi”

Ayata Yayınlarından çıkan bu çalışmaları tüm Türk Gençleriyle kendisini genç sayanlar okumalıdır.

1968 yılında okuduğum “Amerika Meydan Okuyor” adlı bitikte bu konuların önemini anlamıştım. Yazarı bir Fransız J.J. Servan Schreiber “Sanayi Ötesi Çağ” dediği bir olgudan söz ediyordu. ABD’nin bu çağın öncüsü olduğunu söyleyen yazar ABD’nin gücünün kaynağını Yönetim Bilgilerindeki üstünlüğüne bağlıyordu. Öteki ülkelerle aradaki uçurum  “Teknolojik Uçurum değil Yönetim Uçurumudur” diyordu.

Bir yıl sonra 1969 Kaymakamlık kursunda Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİ) Çağdaş Yönetim Teknikleri derslerine katıldığımda konuyu daha iyi anladım: ABD Yönetim Bilimlerinde olağanüstü gelişmeler sağlıyor bunu üretime, iç-dış satışlara uyguluyordu. ABD’nin birincil üstünlüğü buradan geliyordu.

Kaymakamlık, Müsteşarlık, Özel Girişim Yöneticiliği, Bakanlıklar yaptığım yıllarda bu konuda Ülkemizde bilginin oluşması, bilincin gelişmesi için çabaladım durdum.

Çağdaş Yönetim Uygulamalarını bilmek, bilerek uygulamak, bana kalırsa Türklerin çağı yakalamaları için olmazsa olmaz bir durumdur.

Bu bilimleri bilmek, uygulamak toplumlar için de bireyler içinde yarar getirir, kazanç sağlar.

İşte F. Budak’ın son iki çalışması da bu uygulamalar arasındadır.

Zaman Yönetimi bilimi bilinmeden, en değerli varlık olan zaman nasıl en verimli bir biçimde değerlendirilecektir?

Stres Yönetimi bilinmezse zararlı olan gerginlikler nasıl yararlı duruma dönüştürülecektir.

Yazarımız en anlaşılır biçimde, örneklerle bu konuları anlatıyor. Kendisini; doğrudan dinlemek olmuyorsa neden çıkarmalarını alıp okumayalım.

Son sözü de yazara bırakalım.

Bitiğinin (kitabının) arka kapağını birlikte okuyalım.

Artık hayatın giderek daha hızlı ve daha karmaşık bir görünüm sergilediği günümüzde başarılı olmak ve fark yaratmak isteyen insanın, öncelikle zamanı ve stresi doğru yönetmek gibi bir mecburiyeti var ve bu kitap, zamanı ve stresi doğru yöneterek hayatta başarılı ve mutlu olmak isteyenler için yazıldı.

Bu kitapta yer alan bilgiler Kişisel Gelişim seminerlerindeki sunumlarımızın bir özeti olup, konular anlatılırken, bir örnek olay belirtilmesi veya hayata dair bir pratik açıklama yapılması gereken durumlarda, literatürde çok bilinen ve tekrarlanan batı kaynaklı örneklere mümkün olduğunca itibar edilmeyip, çoğunu bizzat yaşadığım kendi kültürümüze ait özgün olaylar tercih edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.