İstanbul’u işgal eden İngilizler ve Fransızlar Anadolu Topraklarını işgal edecek bir ordu kurmaktan acizdiler. Çünkü insanoğlunun en kanlı savaşından galip çıktılar ama ekonomik, askeri ve asker bakımından büyük kayıplara uğramışlardı. Savaşta kaybı az olan Yunanistan’a İngilizler işgal teklifi yaptı. Onlarda kabul etti.

Yunanistan tarihinin en büyük ordusu ile yani 200 Bin kişilik bir ordu ile İzmir’e çıktı. Bu arada Osmanlı çökmüştü. İsmi var, cismi yoktu. İzmir de ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin ile başlayan direniş Ege Bölgesinde her yere yayıldı. O günlerde Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Amasya Tamimi’ni açıkladı. Erzurum ve Sivas Kongreleri yapıldı. Ankara’ya geçti ve Milleti Kurtuluş Savaşı için toplamaya başladı. Düzenli bir ordu kurdu. Bu arada Yunanlıları Kuvayi Milliye çeteleri durdurdu. Bu arada kurulan ordu ile 1 ve 2 İnönü savaşları kazanıldı. Yunanlılar yeniden taze kuvvetlerle Sakarya önlerine geldiler. Üstün Yunan Kuvvetlerini Türk Ordusu durdurdu. 22 Gün 22 gece süren savaş çok kanlı geçti.

Atatürk ve Parapsikoloji kitabımda yazdığım olay şöyle gerçekleşti: “İsmet İnönü Mustafa Kemal’e çektiği telgrafta şunları yazıyordu. Paşam Ordu çok yorgun. Emir verirseniz cepheden ayrılıp, Ankara yönüne geri çekilelim. Hasta yatağından kalkan Mustafa Kemal Milletvekillerine durumu anlatınca kaos başladı. Kayseri ve Konya’ya çekilme konuşuluyordu. Mustafa Kemal transa dalar, düşünür ve sonra yaverine yaz der:” Yunanlılar yenilmek üzeredir, hatta yenilmişlerdir. Ordu yerinden ayrılmasın”. Telgraf yollanır. 6 sat sonra İsmet İnönü den gelen telgrafta şunlar yazıyordu:” Paşam Yunanlılar Bursa yönüne geri çekiliyorlar”. Türkiye’nin kuruluş zaferine imza atılmıştır.

Ordu çekilseydi Ankara’ya girecek olan Yunan Ordusu Anadolu’yu kontrol edecekti. Karadeniz’e vereceği desteklerle de orada Pontus Devletinin kurulmasına yardım edeceklerdi. O günler Mustafa Kemal’e sorulduğunda şunu söyler:” Onları Anadolu’nun ortasında yok ederdim” demiştir. Ama bunun da yıllar alacağını da söyleyelim.

Son yıllarda Karadeniz Bölgesinde Pontus ruhunu harekete geçirmek isteyen Yunanlılar kendilerine yardakçılar buluyorlar. Bunlar her meslekten olabiliyor. İmam olması da önemli değildir çünkü düşüncesini açıklayan ve kendi ülkesine ihanet edenlere hain denir. Yunanlılar her ne kadar böyle 3-5 destekçi bulsalar bile başarılı olamayacaklardır. Böyle bir oluşuma Karadeniz Halkı izin vermez. Bunları örnek almak isteyenler olabilir o yüzden gerekli cezaların verilmesini tavsiye ederim. Resmi görevlerinden atılmalıdır.

Yunanlılar tarihlerinin en büyük ordusu olan 200 bin kişi ile çıktıkları Anadolu da sadece 30 Ağustos 1922 de 110 Bin ölü verdiler. Çete Savaşları-1 ve 2 İnönü ile Sakarya’daki kayıplarıyla bu rakamın 150-160.000 olduğunu söyleyebiliriz.

Her ülkenin bir gizli Ajandası ve Gizli Planları vardır. Haliyle Yunanistan’ında vardır. Fatih Sultan Mehmet’in yıktığı Pontus Devleti’ni yeniden kurmak ve İstanbul’u alıp Bizans’ı yeniden oluşturmak hayaller içindedir. Bu arada bir avuç komando Atina sokaklarında yürüyüş yaparken İstanbul’a girelim şarkısını söylüyorlarsa hayaller vardır.

NOT: Sakarya Savaşı’na katılarak şehit olan dedelerim Ahmet ve Reşat’ın maneviyatı için bu yazıyı yazdım. Gaziantep’teki imam konuşurken, ona tepki göstermeyen cemaate de yazıklar olsun. O şehrin Gazi unvanını nasıl aldığını hala bilmiyorlarsa öğrenmelerini tavsiye ederim….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.