Yeryüzünde ifsat için çalışan İsrailoğullarının özelliklerini Kur’an çerçevesinde aktarmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

“Kendilerini temize çıkaranları görmedin mi? Hayır! Allah dilediğini temize çıkarır ve kendilerine kıl kadar zulmedilmez.” (Nisâ,49)
”Sonra Mûsâ’yı ve kardeşi Hârûn’u, âyetlerimizle ve apaçık bir delil ile Fir‘avun’a ve onun ileri gelenlerine gönderdik, fakat (onlar) kibirlendiler; zâten büyüklük taslayan bir kavim idiler.” (Mü’mimün,45)

Sömürgeci ve fırsatçılar
“Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymaları, kendilerine yasaklanmış olduğu halde faiz almaları, insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle önceden kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara haram kıldık. İçlerinden inkâr edenlere de acı bir azap hazırladık.” (Nisâ,161)

Hitapta edepsizler
“Yahudilerden öyleleri var ki, (kelimeleri yerlerinden kaydırıp) tahrif ederek onları anlamlarından uzaklaştırırlar. Dillerini eğip bükerek ve dine saldırarak ‘İşittik, karşı geldik; işit, işitmez olası! Râ’inâ’(bizi güt) derler. Hâlbuki onlar, ‘İşittik ve itaat ettik; dinle ve unzurna (bize bak)!’ deselerdi bu kendileri için daha hayırlı olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lânetlemiştir. Bu yüzden pek azı iman ederler.” (Nisâ,46)

Kolayca öldürürler, katildirler
“…Böylece zillet ve yoksulluk onları kapladı. Onlar, Allah’ın gazabına uğradılar. Bunun sebebi, onların; Allah’ın âyetlerini inkâr ediyor, peygamberleri de haksız yere öldürüyor olmaları idi. Bütün bunların sebebi ise isyan etmek ve aşırı gitmekte oluşlarıydı.” (Bakara,61)

Duyguları körleşmiş, kalpleri taşlaşmış, katılaşmıştır
“Sonra bunun ardından kalpleriniz yine katılaştı, taş gibi; hatta daha katı oldu. Çünkü taş vardır ki içinden ırmaklar fışkırır. Taş vardır ki yarılır da içinden sular çıkar. Taş da vardır ki Allah korkusuyla (yerinden kopup) düşer. Allah yaptıklarınızdan hiçbir zaman habersiz değildir.” (Bakara,74)

Antlaşmalara ve verdikleri sözlere ihanet ederler
“Onlar ne zaman bir antlaşma yaptılarsa içlerinden bir takımı o antlaşmayı bozmadı mı? Zaten onların çoğu iman etmez.” (Bakara,100)
“…Bu da onların, ‘Ümmilere karşı (yaptıklarımızdan) bize vebal yoktur.’ demelerinden dolayıdır. Onlar, bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.” (Âl-i İmrân,75)

Vicdan ve hissiyatları ölmüştür
“İşledikleri herhangi bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmeye çalışmazlardı. Yapmakta oldukları ne kötüydü!

Kibirlidirler ve büyüklenirler
” (Mâide,79-80)

Verilen emirlere hileyle karşı gelirler
“(Ey Muhammed!) Onlara, deniz kıyısında bulunan kent halkının durumunu sor. Hani onlar Cumartesi (yasağı) konusunda haddi aşıyorlardı. Zira tatil yaptıkları Cumartesi günü balıklar onlara akın akın geliyor, tatil yapmadıkları (diğer) günlerde ise gelmiyorlardı. İşte onları yoldan çıkmaları sebebiyle böyle imtihan ediyorduk.” (A’râf,163)

Allah (CC) azgınlık ve bozgunculukta sınır tanımayan haddi aşan topluluklara uyarıcılar göndermiş. Yahudi kavmi öyle azgınlaşmış ki kendilerini Allah’ın yoluna davet eden peygamberleri şehit etmişler hem de defalarca!

Öyle özellikleri var ki hayret ediyor insan; kutsal kitabımız Kur’anı Kerim’deki çeşitli özelliklerini sizlerle paylaşmaya
devam edeceğiz..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.