Lanetlenmiş kavim olan İsrailoğullarının karakteristik özelliklerinden tespit ettiklerimizle konumuza devam ediyoruz.

Peygamberlerine karşı isyanları, inat ve haddi aşmaları

Bazı mucizelerle Allah’ın desteklediği Musa peygambere kavminin cevabı şöyle oldu. “Hani siz, ‘Ey Musa! Biz Allah’ı açıktan açığa görmedikçe sana asla inanmayız.’ demiştiniz. Bunun üzerine siz bakıp dururken sizi yıldırım çarpmıştı.” (Bakara, 55)

Bir süre sonra Allah Musa peygambere Filistin topraklarında bir zafer kazanacaklarını müjdelediğinde, “Dediler ki: Ey Musa! Onlar orada bulundukça biz oraya asla girmeyeceğiz. Sen ve Rabbin gidin, onlarla savaşın. Biz burada oturacağız.” (Mâide, 24)
“Andolsun, İsrâiloğullarından sağlam söz almış ve onlara peygamberler göndermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara canlarının hoşlanmadığı bir hükmü getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da öldürdüler.” (Mâide, 70)

Büyüklenme, gösteriş ve emre itaatsizlikleri

Musa peygamber Allah’ın emri üzerine Tur Dağına gittiğinde kavmi altından yaptıkları bir buzağıya tapmaya başlamış. Musa peygamber de bir sığır kurban etmelerini Allah’ın emrettiğini bildirmiş. Bunun üzerine kavminden bazı kimseler, “Bizim için Rabbine dua et de onun nasıl bir sığır olduğunu bize açıklasın. Çünkü sığırlar, bizce, birbirlerine benzemektedir. Ama Allah dilerse elbet buluruz, dediler.” (Bakara,70) Aslında sordukları soru gerçeği bulmak için değil ayak sürtmek içindi.

Yine azgın yahudi kavmi düşmanla savaşmaları için kendilerine Allah’ın bir önder komutan tayin etmesini istediler. “Peygamberleri onlara, ‘Allah size Tâlût’u hükümdar olarak gönderdi.’ dedi. Onlar, ‘O bizim üzerimize nasıl hükümdar olabilir? Biz hükümdarlığa ondan daha lâyığız. O’na zenginlik te verilmemiştir.’ dediler…” (Bakara,247)

Hakkı gizleyip söylememe ve halkı dalalete sevk etme

Musa peygamberin tebliğini kabullenmeyip peygambere gelen kitapları tahrif etmeye başlamışlardı, “Hakkı batılla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin.” (Bakara,42)
“Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitap'tan olmadığı halde Kitap'tan sanasınız diye (okudukları) Kitap’tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve ‘Bu, Allah katındandır,’ derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.” (Âl-i İmrân,78)

Münafıklıkları

“İman edenlerle karşılaştıkları zaman, ‘İnandık’ derler. Fakat şeytanlarıyla (münafıklarla) yalnız kaldıkları zaman, ‘Şüphesiz, biz sizinle beraberiz. Biz ancak onlarla alay ediyoruz’ derler.” (Bakara,14)

Şahsî menfaatlerini ve çıkarlarını ön planda tutmaları

Kendi menfaatlerine uygun olmayan Allah’ın emirlerini ellerinin tersiyle reddedip, peygamberleri şehit etmeye başlamışlar.
“…Size herhangi bir peygamber, canınızın istemediği istikamette bir şey getirdikçe, kibirlenip (onların) bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi?” (Bakara,87)
“Kitap ehlinden öylesi vardır ki, ona yüklerle mal emanet etsen, onu sana (eksiksiz) iade eder. Fakat onlardan öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet etsen, tepesine dikilip durmadıkça onu sana iade etmez ” (Âl-i İmrân,75)

İnsanların iyiliğini değil, kötülüğünü istemeleri

“Kitap ehlinden birçoğu, hak kendilerine belirdikten sonra dahi, içlerindeki kıskançlıktan ötürü sizi, imanınızdan sonra küfre döndürmek isterler…” (Bakara,109)

Haset ve çekememezlik

Yeryüzünde bütün zenginliklerin kendi kontrollerinde olmasını arzuluyorlar.
“Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız onların hileleri size hiç bir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır.” (Âl-i İmrân, 120)
“Yoksa insanları; Allah'ın lütfundan kendilerine verdiği şey dolayısıyla kıskanıyorlar mı? Şüphesiz biz, İbrahim ailesine de kitap ve hikmet vermişizdir. Onlara büyük bir hükümranlık da vermiştik.”(Nisâ,54)

Allah’ın Kur’anda bildirdiği özelliklerinden örneklendirme yapıyoruz ki konu üzerinde tartışmaya gerek kalmasın.
Günümüzde de İsariloğullarından özellikle siyonistlerden bu özellikleri taşıyanlar olduğunu belirterek, bir diğer yazımızda biraz daha açarak konumuza,

….devam edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.