Mesih konusu ne zaman çıktı?

MÖ 587 de Kudüs’ü işgal eden 100 Binden fazla Yahudi’yi öldüren Babil Kralı Süleyman Tapınağı’nı yakıp yıktı. Kalan Yahudileri de köle olarak Babil’e yani bugünkü Bağdat’a götürdü. Yahudi Hahamları hemen bir söylenti çıkardılar ve Kral Davut soyundan gelecek olan bir Kral’ın onları kölelikten kurtaracağı ve Kudüs’e götürerek yeni krallığı kuracağını anlattılar. Bu kişi “Mesih” olacaktı. O Mesih gelmedi ama MÖ 539'da Persler geldi ve Babil İmparatorluğunu yok ettiler. Yahudilerin Kudüs’e dönmelerine izin verdiler.

Mesih inancı Hz İsa gelene kadar onlarda iken, Hıristiyanlık ile beraber oraya girdi ve İsa-Mesih oldu. Yahudilerin Mesih’i onları Babil’den kurtaracak olandı. İsa-Mesih ise kıyamet zamanı gelip Dünyaya da hükmedecekti. En son din İslam geldi. Yayıldı ve Peygamberden sonra Müslümanlar bölündü. Peygamberimizin soyundan gelen 12 İmamın kaybolduğu ve Kıyamet zamanı ortaya çıkacağı inancı İran ve Ortadoğuda yayıldı.

Bugün Mehdi konusunu Adnan Hoca gibi birçok tarikat şeyhi de istismar ediyor. Müslüman olarak bizim buna inanma zorunluluğumuz yok. İnternetteki sitelerde ve You Tube de anlatılan Mehdi hikayelerine bakınca bu zatın Dünya’ya İslamiyet’i hakim kılacağı ve herkesi Müslüman yapacağı anlatılıyor. Kur'an'da Allah Peygamberimize: "Sen bunların hepsini Müslüman Yapamazsın” derken, Mehdi tüm dünyayı nasıl Müslüman yapacak? Soran veya düşünen var mı? Peygamber yapamadı Mehdi yapacak.

Bir diğer önemli konu da şudur: "Kur'an'da Allah "Mehdi" diye birini yollayacağını bildirmezken, sadece uydurulan hadislere neden inanalım. Kur'an'da Allah, "Kıyamet tarihi benim katımdadır ve tarihini kendimden dahi gizleyecek hale getirdim. Ve Kıyamet aniden gelecektir." Diyor. Bu ayetler sanki yok hükmünde gibi sunuluyor.

Mehdi öyle güçlere sahip olacak ki baktığınız da Süper güçlere sahip "Süpermen” olacak gibi. Mesela İstanbul’a gelecek ve deniz kenarından Bizans surlarına karşı tekbir getirecek. Surlar onun tekbiriyle yıkılacak. Deniz yarılacak.(Musa’nın Mucizesi) gibi olacak. Bizans Fethedilecek. Emevi zamanında uydurulduğu apaçık ortadadır.

Hz İsa da gökten inecek. Birlikte Deccali öldürecekler. Deccal kim mi? İlki Babil Kralı Nabukadnezar. O ne yapmış, Yahudilere zulüm yapmış adam.. 2700 Yıl boyunca Yahudiye hangi kral zulüm yaptı ise, ilginçtir ki o kral "Deccal" olmuştur.

İslam Dünyası’nın sıkıntısı, Yahudi ve Hıristiyanların uydurdukları olan hadisleri incelemedikleri gibi hemen inanmalarıdır. Hadislerin başyazıcısı olan zat Buhari.. Peygamberimizden 230 - 240 yıl sonra dolaşıp 300 binden fazla Hadis topladıktan sonra, bunları 5250 taneye indirdi. O devirlerde İnternet-Gazete Televizyon-Radyo vardı da bizim haberimiz mi yok?.. Kitaplar basılıyordu ama bugünkü gibi değildi. Daha da önemlisi Hz Muhammed İslam’ı açıklarken çevresindeki sahabelerden bir tanesinin yazdığı şöyle 100-200-300 binlik bir hadis külliyatı neden yazmamışlar. Peygamberin yanındalar, 23 sene boyunca onunla yaşadılar, hiç biri yazmamış? Çünkü böyle birşey yasaktı. Ne peygamberimiz ne de 4 Halife bunları yazdırmadığı gibi uyduran Ebu Hüreyre’yi yasakladılar.

"Hadis uyduruyor" diyen Hz Ömer onu kırbaçlatır. Hz Ayşe ise "o bir yalancıdır" der. Sonrasına ise Yahudi tarihini ve dinini iyi bilen bazı Yahudiler "Müslüman olduk" dediler ama onlar aslında İslam’ı bozmak için "hadis üretme" işine girdiler ve bugünlere geldik.

Ben 50 senedir bu "Mehdi" yalanını duyuyorum. Hala yok. İslam Dünyası perişan halde. İslam Ülkelerinin birçoğu Avrupa ve Amerika’nın kontrolünde. Suriye-Irak-Libya ve Yemen'deki savaşlarda milyonlarca kadın erkek çocuk öldü hala ölüyor. Mekke ve Medine Yahudi Suudların elinde; ortam bu halde iken hala Mehdi ortalarda yok..

Mehdiye inananlara tavsiyem bu konuyu araştırsınlar, ondan sonra inansınlar.

Biz Kur'an'dan ve Onun içindeki yasaklardan, emirlerden ve ahlakından sorumluyuz.

Allah’ta bize aklımızı kullanmamızı emrediyor..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.