YSK Uyardı: "Beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen 91.093 seçmenin kayıtları donduruluyor.

BURSA ARENA / Haber Merkezi
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçim süreciyle ilgili yeni bir açıklama yaparak; "Vatandaşlarımızın, kendi oy kullandığı sandığın tutanağını, bu sandığın ilçe, il birleştirmesini, Türkiye geneline kadar, bizim sitemizden görme imkanları var. Herkes kolay erişebilsin diye sistem basitleşti, şimdi daha kolay görülüyor. Herkes kendi oy kullandığı sandıktan çıkan sonuca baksa spekülasyonlar ortadan kalkar." dedi.

Sadi Güven açıklamasını; "Bugün itibarıyla Türkiye'de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 58 bin 636 kişi... Seçmenlerin 28 milyon 929 bin 732'sinin kadın, 28 milyon 128 bin 904'ünün erkek. Bu seçimde ilk defa oy kullanacakların sayısı ise 1 milyon 156..." şeklinde sürdürdü.

Açıklamada bahsedilen "beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenler"in sayısı ise 91 bin 93 kişi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.