YSK, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde İYİ Parti'den seçilen belediye başkanının mazbatasını iptal etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlerin yenilenmesi kararı alınan Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde az oy farkıyla seçimi kazanan ve mazbatasını alan İYİ Parti'li belediye başkanının mazbatasının iptaline karar verdi.

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel, Keskin İlçe Seçim Kurulunun İYİ Parti adayına düzenlediği mazbatanın, seçimlerin yenilenmesine karar verildiği için iptalinin istendiğini söyledi.

İYİ Parti adayı Necati Alsancak 1806 oy, AKP adayı Dede Yıldırım ise 1799 oy almıştı. AKP, seçimin iptali için YSK'ye başvurmuştu.

İtirazı görüşen YSK, ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetmişti. Keskin ilçesinde seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

Kararın, seçimin yenilenmesine karar verilen tüm merkezler açısından emsal olacağı belirtildi.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.