YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2020-YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün tamamlanmasının ardından, bugün gerçekleştirilen Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi'nin (YDT) sona ermesi üzerine sonuçların 28 Temmuz'da açıklanacağını söyledi.

Aygün, YKS sonrası yaptığı değerlendirmede, Koronavirüs salgını sürecinde gerçekleşen sınavda üniversite adaylarının alınan tedbirlere uyduğunu söyleyerek öğrencilere, ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Aygün, "Sınav, Türkiye'de 81 il ve Lefkoşa dahil olmak üzere 188 sınav merkezinde gerçekleştirildi. YKS'de toplam 714 bin 181 sınav görevlisi yer aldı. 1 milyon 788 bin 694 adayın başvurduğu AYT oturumunda, 291 bin 932 sınav görevlisi, 128 bin 211 adayın başvurduğu YDT'de ise 29 bin 303 sınav görevlisi yer aldı. Sonuçlar 28 Temmuz'da açıklanacak" ifadelerini kullandı. (Yeniçağ)

Anahtar Kelimeler:
YKSÖSYMHalis Aygün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.