Yenikapı'da Büyük Kudüs Mitingi: 'Bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler'

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Saadet Partisi, ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında açıkladığı plana tepki için İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting düzenledi. Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun da katıldığı mitingde konuşan Karamollaoğlu, "Bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler, Türkiye’nin bütünlüğünü savunmakla karşı karşıya bırakacaklar" dedi.

Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için halk Yenikapı'daki alanda toplandı. 

Mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Hüda Par Genel Başkanı İshak Sağlam da katıldılar. 

İmamoğlu: Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur

​Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sözümona İsrail ile Filistin arasında bir ‘barış’ planından bahsedildi. Fakat Filistin orada yoktu. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Kudüs’ün statüsü aynı zaman İslam dünyasının ortak mücadelesidir.

Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez. Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez. İlk günden beri mazlum Filistin halkının yanında olduk, yanında olacağız. Bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının da yanında olduk. Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur."

Büyük Kudüs Mitingi

Karamollaoğlu: Bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler 

Ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu sahneye çıktı:

- Hani 'Yüzyılın Anlaşması' diyorlar ya, biz 'Yüzyılın Paçavrası' diyoruz buna.

- (ABD Başkanı Donald) Trump ve (İsrail Başbakanı Benyamin) Netanyahu tarafından dayatılan şu plan Filistin'i siyonist İsrail'e peşkeş çekmektedir, uluslararası hukuku ayaklar altına almaktadır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktadır. Yüzyılın ihaneti, zorbalığı, paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allah'ın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer tarihin çöplüğüdür.

Büyük Kudüs Mitingi

Büyük Kudüs Mitingi

- Necmettin Erbakan'ın dediği gibi "Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan siyonist uşaklar."

- Bu planın asıl adı Büyük İsrail Projesi'dir.

- Eğer bugün Kudüs'e sahip çıkamazsak yarın İstanbul'u gündeme getirecekler. Irkçı emperyalizm adım adım ilerlerken biz neler yapıyoruz? Kendi coğrafyasında kendi planlarını yapamayanlar başkalarının planlarının sadece figüranı olurlar. Bugün bizim yaptığımız günde 40 defa Allahu Ekber deyip sonra Trump'a teslim olmaktır. İttifaklarımızı güçlendirerek bu gidişi engelleyebiliriz. O yüzden zaman süslü laflar değil icraat zamanıdır. Irkçı emperyalizm laftan değil güçten anlar. Şimdi görev siyasi iradededir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Sözde kınamalar İsrail'i daha da güçlendirmekten başka işe yaramıyor. 

- Aslında yapılması gerekenler bellidir. Kısa vadede G-8'ler başta olmak üzere içinde yer aldığımız bütün ulusal ve bölgesel kuruluşlar harekete geçirilmelidir. İslam ülkeleri İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini askıya almalı, ciddi yaptırımlar devreye sokulmalıdır. İslam ülkelerinin kara ve hava sahaları İsrail'e kapatılmalıdır. 

- Burada koyduğunuz asil duruş inanıyorum ki şafağın işaretidir. 

- Sözlerimi Erbakan'ın sözleriyle bitirmek istiyorum: "Zulüm ebedi olamaz. Kötülük er ya da geç hüsrana uğrayacaktır. Hiçkimse Müslümanların bugünkü dağınıklığından dolayı İslam Birliği kurulamayacağını zannetmesin. Allah'ın izniyle İslam Birliği kurulacaktır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır."

Kılıçdaroğlu: Her firavunun bir Musa'sı vardır, bizler günümüzün firavunlarına karşı hepimiz birer Musa'yız

Karamollaoğlu'nun ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu konuştu, sözlerine Kudüs'ün tarihini anlatarak başladı: 

- Bizim ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, Kudüs'te bulunmaktadır. 3 semavi din için de önemli olan Kudüs'ün barışın merkezi olması gerekmektedir. Çağımızın Haçlı zihniyetiyle Kudüs Müslümanların ve Filistinlilerin elinden alınmak isteniyor. Trump'ın açıkladığı sözde barış planıyla Kudüs'ün ortasına bomba konmuştur ama o bombanın etkisini gidermek hepimize düşüyor.

- Kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı birleşmek bizim ahdimizdir. 

- Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. 

- Erbakan'ı saygıyla ve rahmetle anıyorum. 

- Her firavunun bir Musa'sı vardır, bizler günümüzün firavunlarına karşı hepimiz birer Musa'yız. Adalet, hak ve hukuku Filistinli kardeşlerimizle birlikte inadına koruyacak ve savunacağız. 

Büyük Kudüs Mitingi

Davutoğlu: Keşke herkes burada olabilseydi

Kılıçdaroğlu'ndan sonra da Gelecek Partisi lideri Davutoğlu açıklamalarda bulundu:

- Trump ve Netanyahu sözde barış planını ilan ederken bütün bir insanlığa savaş ilan etmişlerdir. Sizin savaş ilanına karşı barışın merkezi olan Kudüs'ü savunacağız. 

- Kudüs'e sesleniyoruz: İstanbul yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. 

- Karamollaoğlu'na teşekkür ediyorum, Erbakan hocamızı saygıyla anıyorum. Allah onun emanetine sahip çıkmayı bize nasip eylesin.

- Filistin'siz Ortadoğu barışı olamaz, olmayacaktır. Filistin'in açık hava hapishanesine döndürülmesine karşı çıkacağız. 

- Gün icraat günüdür. Artık ülkedeki kutuplaştırıcı siyaset karşısında ortak ilkelerimiz, ortak idrakimiz için hep beraber omuz omuza vermeyi bilmeliyiz. Keşke herkes burada olabilseydi. Kudüs söz konusu olduğunda omuz omuza vermeye var mıyız? Siyasi parti ünvanlarımızı bir kenera bırakarak "Biz Kudüs sevdalısıyız" demeye var mıyız?

- TC Büyükelçisi derhal Filistin'e gönderilmeli ve ne olursa olsun orayı terk etmemelidir. Ne kriz çıkacaksa çıksın Doğu Kudüs'teki al bayrak asla indirilmemelidir. 

- Filistin devletinin ilanı Trump'ın vicdanına ya da merhametine kalamaz. 

- (Filistin lideri) Mahmud Abbas ve (Hamas lideri) İsmail Heniye, Türkiye'de bir araya getirilmelidir. 

- Rusya ile Filistin konusunda da istişari zemin oluşturulmalıdır.  (Sputnik)

Büyük Kudüs Mitingi

(Foto: Emre Öz/Sputnik)

Anahtar Kelimeler:
YenikapıKudüs Mitingi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.