Yazar Ayşe Tözeren gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Evrensel gazetesi yazarlarından Ayşegül Tözeren gözaltına alındı. Evrensel Genel Yayın Yönetmeni, "Avukatlara gözaltı gerekçesi olarak PKK/KCK örgütünde faaliyette bulunma şüphesi gösterilmiş" dedi.

Edebiyatçı Ayşegül Tözeren'in gözaltına alındığı bildirildi. Evrensel'de yazan Tözeren'in gözaltına alındığını gazetenin genel yayın yönetmeni Fatih Polat duyurdu. Polat, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Avukatlara gözaltı gerekçesi olarak PKK/KCK örgütünde faaliyette bulunma şüphesi gösterilmiş" dedi.

Fatih Polat✔@fpolat69

 · 

Replying to @fpolat69

Avukatlar şu anda Vatan'da TEM'de. Ayşegül yeni getirilmiş. 24 saat avukat görüşüne dair kısıtlılık kararı varmış.

Fatih Polat✔@fpolat69

Avukatlara, gözaltı gerekçesi olarak, PKK/KCK örgütünde faaliyette bulunma şüphesi gösterilmiş.

54

3:40 AM - Aug 20, 2019

Twitter Ads info and privacy

Evrensel'in haberinde ise polislerin gözaltı sırasında sadece "ihbar var" gerekçesini sunduğu bildirildi.

Habere göre, evi gece saatlerinde polis ekipleri tarafından basılan Tözeren, gözaltına alınarak önce muayene için Haseki Devlet Hastanesi'ne, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Evrensel'in avukatlarının da Emniyet Müdürlüğüne giderek Tözeren'le görüşmek istediği ancak 24 saat kısıtlama kararı alındığı için bu taleplerinin reddedildiği bildirildi. Emniyetten ayrılan avukatların bugün savcıyla görüşüp kısıtlılığın kaldırılmasını isteyeceği aktarıldı.

Tözeren'le dayanışma için Twitter'da paylaşım yapanlar arasında, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra ünlü isimler de vardı. Twitter'da "#AyşegülTözerenYalnızDeğildir" etiketiyle paylaşılan mesajlarla yazara destek verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.