Yazar Ahmet Takan: "Ders kitaplarımız Yunan işgali altında !!!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazeteci yazar Ahmet Takan, basında gündeme getirilmeyen bir konuyu kaleme aldı. "Ders kitaplarımız Yunan işgali altında !!!.." başlığında seslenen yazar Ahmet Takan'ın irdelediği bu konuyu oldukça ilginç ve önemli gördük. İşte o anlatım;

"...Kaşarlandık mı?.. Yoksa her yanımız nasır mı bağladı?..

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek, Eğitim Bakanlığı’nın imza attığı rezalet ötesi skandalı kaleme aldı. Caanım memleketimde yaprak kımıldamadı!.. Herhalde altın fiyatının üst üste kırdığı rekorlar takip ediliyordu!. Enflasyonun altında inim inim inleyen vatandaşlarımızın, şehitlerimizin tane ile ifade edilmesine “birkaç tane şehit” diye küçümsenmesine duyarlılık gösterecek mecali kalmamış olsa gerek!.. “Kelle”den geldik bugünlere üstelik!.. Libya’da kaç şehit verdik?.. Neden isimleri açıklanmıyor?.. Neden gizleniyor?.. Bu ilk mi?.. Hendek operasyonlarında, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarında gizlenen şehitlerimiz oldu mu?.. Eyy, işine geldiği zaman, vatan, millet, şehit edebiyatında kül bırakmayanlar…… Eyy, şehit diplomatlarımızın katili Asala terör örgütünün şakşakçılarını büyükelçi atayanlar… Cevap verin bu sorulara!..

Küresel emperyalizmin paralı askeri Yunan’a karşı savaşırken Kurtuluş Savaşı’mızda verdiğimiz şehitlerin ruhlarından ah almaktan da mı korkmuyorsunuz?.. Şu rezalete bakın!..

Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8’nci sınıf öğrencileri için hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabının 102’nci sayfasında yayınlanan haritada, Türkiye’ye ait Gökçeada, Semadirek, Midilli, Sakız ve Sisam adaları, Yunan adaları olarak gösteriliyor ve metinde yalan ifadelere yer veriliyor. Ege, Yunan gölü olmuş!..

Haritanın altında, 1923 Lozan Antlaşması’nı anlatan metinde, “İmroz ve Bozcaada dışındaki adalar Yunanistan’a bırakılacak” ifadesine yer veriliyor. 1923 Lozan Antlaşması’nın neresinde böyle bir ifade var?… Ayrıca Lozan Antlaşması ile Ege Denizi’nde 200 civarında ada, adacık ve kayalık Türk egemenliğinde kaldı. Ders kitabında, birilerinin üstadı (!) Kadir Mısıroğlu ile benzer söylem kullanılmış ve açık bir şekilde Lozan’a, Atatürk’e ve İnönü’ye iftira atılmış. Gökçeada yerine “İmroz” isminin kullanılması da diğer bir garabet!..

Sözde ders kitabındaki skandala büyük tepki gösteren Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, “Skandaldan, başta Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmak üzere, Talim ve Terbiye Kurulu, kitabın editörleri, görsel tasarım uzmanları ve yazarları sorumludur. Ders kitabındaki bu sayfa, tarihi gerçeklere uygun olarak yeniden düzenlenmeli ve öğrencilere dağıtılmalıdır” dedi. “Kaçak faaliyet gösteren Yunan okulları neden kapatılmıyor?” sorusunu gündeme getiren Ümit Yalım, tepkisini şöyle sürdürdü;

“Aydın Hurşit Adası’nda 2017’de açılan Yunan Lisesi, 3 yıldır kaçak olarak faaliyetini sürdürüyor. Okulun tiyatro salonunda uluslararası etkinlikler düzenleniyor ve Türkiye aleyhtarı tiyatro oyunları sergileniyor.

Aydın Eşek Adası’nda 2017’de açılan Yunan İlkokulu ve Lisesi, 3 yıldır kaçak olarak faaliyetini sürdürüyor. Yunan okullarının müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri adada düzenlenen resmi törenlere katılarak Yunan bayrağı taşıyor.

İstanbul Heybeliada’da 2012’de açılan Ruhban Okulu, 8 yıldır kaçak olarak faaliyetini sürdürüyor. Yurt dışındaki üniversitelerden getirilen Erasmus öğrencilerine, Heybeliada Ruhban Okulu’nda eğitim veriliyor.

Aydın Hurşit Adası, Aydın Eşek Adası ve İstanbul Heybeliada’da kaçak olarak faaliyet gösteren Yunan okullarına bugüne kadar yasal işlem yapılmadı ve okullar kapatılmadı. Yunan okulları, Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un desteği ve himayesi ile eğitimlerini kaçak ve yasa dışı olarak sürdürüyor.

Türkiye’deki Yunan okulları, Ziya Selçuk’un himayesinde kaçak ve yasa dışı olarak eğitimlerini sürdürürken, Yunanistan Batı Trakya’daki Türk azınlığa ait 60 okulu kapattı. Şimdi biz de soralım; Ziya Selçuk, Yunan Eğitim Bakanı mı?”

Uyanın beyler uyanın!..

En alt eşikteki bu duyarlılıkta devam edersek;

Bir gün gelecek…torunlarımız, ders kitaplarında, Hatay’ı, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Malatya, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Iğdır ve Hakkari’yi başka ülkelerin haritalarında görecekler!..

Size ve hayatta kalırsak bizlere de…

Şehitler Tepesi ve Anıtkabir’in üzerine dikilen, üzerinde İngilizce tabelalar asılan AVM’lerde kuyumcu dükkanlarının sadece vitrinlere bakmak düşecek!.. Hani şu eski Türk filmlerinde fukara aç adamın lokantanın camından yemeklere bakıp bakıp sessizce gitme sahneleri vardı ya…

İşte öyle!..

.............."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.