Veli Ağababa: McKinsey anlaşmasını Erdoğan yapmıştır !

BURSA ARENA / Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, McKinsey ile yapılan anlaşmayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile partililerin katıldığı toplantıda konuşan Ağbaba, ekonomiye ilişkin konuşarak şöyle dedi:

Her zamanki gibi 'yerlilik millilik' vurgusu yapıyor. 'Dış güçler, dış güçler' diyor. Kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine bugün Amerikan danışman firması sözleşmeyi bitiriyor. 'Bizim onlardan alacak aklımız yok' diyor. Önce devletin bütün kurumlarını, bütün devleti bir tane şirkete bağlıyor.

Kamuoyunun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yoğun tepkileri üzerine bundan vazgeçtiğini söylüyor. 'Bizim alacak aklımız yok' diyor. Herkes biliyor ki; dünya alem biliyor ki; bu anlaşmayı yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bu anlaşmayı damat yapmamıştır. Bu anlaşmayı yapan odur. Kamuoyunun yoğun tepkileri üzerine ABD ile anlaşmayı bitirmiştir. Bitirmiş midir, onu da bilmiyoruz. Kamuoyunun gözünü boyamak için yerlilik, millilik edebiyatı yaparak bu anlaşmayı bitirdiğini söylüyor ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni suçluyor. Ne dedi? Bu kriz başladığından beri 'bu bir kriz değildir manipülasyondur' diyor. Bakanı 'Bu psikolojik bir krizdir, real bir kriz değildir' bir milletvekili de 'kriz yok' dedi. Kardeşi bir gün sonra 'konkordato' ilan etti. Bir başkası 'böyle bir şey yok' dedi. Damat uyandı 'vallahi varmış' dedi. 'Enflasyon yüzde 25 oldu' dedi. 'Bu dış güçlerin ekonomimize saldırısıdır bir savaş ilanıdır' dedi. 'ABD'li danışmanla başlamıştır' dedi. Uçakta gelirken Amerika'da kafasına bir taş değdi ve 'bu krizin ABD'de bir danışman firması ile ilgisi yoktur' dedi. 'ABD'li danışman ile ilgisi yoktur' dedi."

'ŞAŞIRMAYIN'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı, 'Balkan Savaşı'nı CHP kaybettirdi' ifadelerini eleştirerek, "1402'de Timur'a karşı Ankara Savaşı'nı 'CHP kaybettirdi' derse, Karlofça Anlaşması'nı 'CHP imzaladı' derse, şaşırmayın" diye konuştu.

Kaynak : Yeniçağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.