Vehbi Koç Vakfı 50 Yaşına girdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL VAKFI OLARAK 17 OCAK 1969’DA KURULAN “VEHBİ KOÇ VAKFI” 50 YILDIR EĞİTİM, SAĞLIK VE KÜLTÜR ALANLARINDA ‘ÜSTÜMÜZE VAZİFE’ DİYEREK 1 MİLYAR 355 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI VE MİLYONLARCA HAYATA DOKUNDU.

17 Ocak 1969 günü Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak kurulan “Vehbi Koç Vakfı”, bu yıl 50’nci yaşını kutluyor. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Vakfın kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Vehbi Koç, ‘Yeni Vakıflar Kanunu’nun çıkabilmesi için 1951’den itibaren tam 16 sene uğraştı. Sonuçta da başarıya ulaştı. Birçok iş insanı kendisini örnek alarak ‘Özel Vakıflar’ kurdu. Bu sayede vakıflar yoluyla ülkemiz için önemli adımlar atılmış oldu. Bir bakıma Vehbi Bey, bu yasanın çıkması ile Türkiye’deki sivil toplumun kaderini değiştirdi. Vehbi Koç Vakfı, ‘Eğitim – Kültür ve Sağlık’ alanlarında ülkemizin gelişimine ve toplumun kalkınmasına yönelik pek çok hizmette bulundu. Ülkemize fayda sağlama yolunda Vakfımızın 50 yılda gerçekleştirdiği yatırım harcamalarının toplamı 1 milyar 355 milyon dolara ulaştı. Vehbi Koç Vakfı, Türkiye’nin ilk ve en büyük özel vakfı olarak Avrupa ve Amerika vakıfları ile iş birlikleri geliştirdi. Övüneceğimiz ödüller aldı. Bu başarıya emeği geçen Koç Ailesi, Koç Topluluğu Şirketleri ve tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Vehbi Koç’un vasiyetini yerine getirebildiğimiz için mutlu ve huzurluyuz. 50’inci yılımızda yeni çağdaş sanat müzemizi ülkemize kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.

“Taşın altına sadece elimizi değil, yüreğimizi de koyarak hareket ediyoruz.”

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım da, “Yapan biri bulunur elbet” demeden “Üstümüze Vazife” yaklaşımıyla çalıştıklarını anlatırken, “Vehbi Koç Vakfı ülkemizde sivil toplumun ve hayırseverliğin gelişimine büyük katkılar sağlayan önemli bir rol model oldu. Taşın altına sadece elimizi değil, yüreğimizi de koyarak hareket ediyoruz. Yarım asrı geride bırakırken bu yıl ‘hayırseverlik’ teması etrafında bir dizi faaliyet gerçekleştireceğiz. Vaktini, emeğini, uzmanlığını veya maddi kaynaklarını kamusal fayda yaratmak için seferber eden herkes hayırseverdir. Biz kendi hikâyemizi anlatırken herkesin üstüne vazife edinerek fark yaratabileceği bir alan olduğunu göstermeye çalışacağız. 50’nci yılımız vesilesi ile bugüne kadar Vehbi Koç Vakfı’na emeği geçen kişi ve kurumlar ile Vakıf faaliyetlerimizi bir araya getirdiğimiz bir ansiklopedi de hazırladık. 20 Ocak itibariyle web sitemiz vkv.org.tr üzerinden herkesin erişimine açık olacak. Bu ansiklopedinin, sivil toplum dünyası ve kamuoyu için geniş kapsamlı bir kaynak olacağını umuyoruz." diye açıklamada bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.