Uyarı atışı yapan polis, yanlışlıkla polis arkadaşını vurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara'da durdurulan yolcu otobüsünden indirilen şüpheli kaçmaya çalışınca uyarı atışı yapan polis, kazaen polis arkadaşını vurarak şehit etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gölbaşı ilçesinde yaptığı asayiş uygulaması sırasında, kaçan bir şüphelinin arkasından ateş eden polis memuru kazayla meslektaşı Hakan Can'ı vurdu. Vurulan polismemuru Can, olay yerinde şehit oldu.

UYARI ATEŞİ AÇAN POLİS, YANLIŞLIKLA POLİSİ VURDU

Olay, sabah saat 05.00 sıralarında Gölbaşı ilçesi Ankara yönünde meydana geldi. Asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, Siirt- İstanbul seferini yapan 56 AP 616 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüs içerisinde kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, arka tarafta oturan 1'i kadın 2 kişiden şüphelendi. Bunun üzerine polisekipleri şüphelilerin inmesi istedi. Bu sırada otobüsten inen erkek şüpheli, koşarak kaçmaya başladı. Polismemurları, 'dur' ihtarında bulunduğu şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu ve uyarı ateşi açtı. Açılan uyarı ateşi sırasında polis memuru Hakan Can kazaen vurularak bir anda yerde kaldı. Polis memuru Hakan Can, olay yerinde şehit oldu.
KAÇAN ŞÜPHELİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Kaçan kişinin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Olay yerine gelen savcı tarafından inceleme yapılırken, bölgede çok sayıda boş kovan bulunduğu görüldü. Olayın hemen ardından Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da Gölbaşı ilçesine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer olay yerinde inceleme yaparken, polis ekipleri de kaçan şüpheli E.İ.'yi yakalayarak gözaltına aldı. E.İ.'nin poliste uyuşturucu ve başka asayiş olaylarından suç kaydının olduğu belirlendi.

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ

Olayın ardından şehit düşen polis memuru Hakan Can'ın Gölbaşı ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Can'ın şehadet haberi, Eymir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve emniyet yetkilileri tarafından verildi.

Haber üzerine şehidin evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edilirken, acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da başsağlığı dilemek üzere ailenin evine geldi.

ANKARA VALİSİ: TERÖR BOYUTU ŞU AN GÖRÜNMÜYOR

Ankara Valisi Ercan Topaca, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Arama noktamızda hemen arkamızdaki otobüste gerçekleştirilen arama ve kontrol faaliyeti sırasında şüpheneline şahsın üzeri arama yapılırken, montunu çıkarırken tam o anda polisin elinden kurtulup kaçmaya çalışıyor. Poliste takip sırasında yolun karşısına geçiyor. Kaçarken, hava karanlık, polisler de peşinden takip ediyorlar. O sırada polisimiz yaralanıyor, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yakalanan şahsın da elinde bir yaralamalı durum var. Polis elinden onu da yaralamış. Kişi ile ilgili araştırmamız devam ediyor. Yanında bulunan valizinde bir miktar uyuşturucu da bulundu. Kimliği konusunda henüz doğrulamaya çalışıyoruz. Araştırmamız devam ediyor. Üzerindeki kimliğin de sahte olabileceğini düşünüyoruz. Adli süreç devam ediyor. Yanında 11 yaşında çocuk var. Baba görüntüsü vermeye çalıştığını tahmin ediyoruz. Şu an itibarıyla bir terör boyutu tespit edemedik. Terör boyutu şu an itibarıyla görünmüyor. Polisimizin de acısı çok büyük. Şehidimiz var şu anda acımız büyük. Şahsın elindeki silah netleşmemekle birlikte şehit olan arkadaşımız düşünce, onu alıp kaçtığını tahmin ediyoruz."

EMNİYET'TEN DE AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü' nden yapılan açıklamada; "19.12 2017 günü saat 05.00 sıralarında Gölbaşı sanayi uygulama noktasında durdulan bir otobüse yapılan kontrol sırasında durumundan şüphelenilerek araçtan indirilen bir şahıs kontrol noktasından kaçmaya çalışmış 'dur' ihtarına uymayan şahsın yakalanmasına yönelik kovalamaca esnasında yapılan uyarı atışında bir personelimiz kazaen vurularak şehit olmuştur" denildi. (haberler.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.