Urla'nın son Osmanlıları! Dedelerinin mirasının peşine düştüler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

1800'lü yıllarda İzmir Valiliği yapan Hacı Osman Paşa'nın oğlu Ali Ağa ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz zamanında sadrazamlık yapan damadı Mehmet Emin Ali Paşa'nın torunları olan 5 ailenin bireyleri miraslarının peşine düştü.

Osmanlı Devleti'nde önemli görevlerde bulunan Karaosmanoğlu ailesinin yasal mirasçıları, 'in  ilçesinde ortaya çıktı. 1800'lü yıllarda  yapan Hacı 'nın Urla'da mütesellim olarak görev yapan oğlu Ali Ağa ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz zamanında sadrazamlık yapan damadı Mehmet Emin Ali Paşa'dan da kaldığı söylenen serveti dudak uçuklattı. Kalan miras arasında Urla, Foça, Seferihisar ve Aliağa'da binlerce dönüm araziler, İstanbul'da yalılar ve daha birçok taşınmaz mülk bulunduğu iddia ediliyor. Karaosmanoğlu ailesinin bireylerine kaldığı iddia edilen mal varlığı arasında sadece arazi, daire ve yalılar değil daha birçok taşınmaz bulunuyor. Önümüzdeki günlerde davalar ve tescil işlemleri sonuçlandığında bu konu hakkında detaylı açıklama yapılacağı öğrenildi.

"ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANCIMIZ TAM"

Yeni Asır gazetesinden Tolga Tekin'in haberine göre, Urla'daki Şevket, Akar, Daşçı, Dalyan ve Güngör soyadlı 5 ailenin bireyleri, asırlar öncesinden kalan ve birçoğunun da vakıflara ve Hazine'ye devredildiğini öğrendikleri servete sahip olabilmek için hukuk mücadelesi başlattı. İstanbul ve İzmir'deki mahkemelerde devam eden davaları ise 40'a yakın avukat ordusu takip ederken aileler, bir an önce hakları olan mirasa kavuşmak istediklerini söyledi. Aileler, "Bu miras bize dedelerimizden kaldı. Elimizde belgeler var. Bir kısmı vakıflara devredilmiş ancak burada bizim de hakkımız var. Adaletin yerini bulacağına inancımız tam. İnşallah bu süreç en kısa zamanda sonuçlanır. Biz de hakkımıza kavuşuruz" diye konuştu. (haberler)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sultan Yıldırım 1 yıl önce

Ben de Karaosmanoğullarından Kara mütesellim Kara Mehmed'in torunuyum Karaburun Karareis koyunda oturuyorum Urladaki akrabalarim ile görüşmek isterim