"Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi" başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

60 MİLYAR DOLARLIK POTANSİYELE SAHİP SAVUNMA SANAYİ TEK ÇATI ALTINDA

SINIR GÜVENLİĞİNDE YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER ARTIYOR

ASKERİ RADAR VE SINIR GÜVENLİĞİNDE EN SON TEKNOLOJİLER TARTIŞILDI

Askeri radar ve sınır güvenliği alanında üretim yapan savunma sanayinin önemli temsilcileri I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, 2 Ekim 2018 tarihinde Hilton Garden Inn Ankara’da başladı.

Savunma sanayinin üssü Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Zirve’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ile MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ile savunma sanayinin önemli temsilcileri ve MÜSİAD Ankara üyeleri katıldı.

Savunma sanayi hibe ve destek bekliyor

Küreselleşen dünyada bir ülkenin sınır güvenliği önlemlerini ihmal etmesi, diğer ülkelerin yükünü artıran bir neden haline dönüşüyor diyen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, sınır güvenliğinin herkesin güvenliği için olduğuna dikkat çekti. Erdal, Türk savunma sanayinin son 16 yılda yaklaşık 5 kat büyüyerek 6 milyar doları aşan üretim gücüne ulaştığını ifade etti. Hibe ve destek konusunda bürokratik mevzuatların azaltılması ve uygulama kolaylıklarının getirilmesiyle sektörün çok daha iyi seviyelere geleceğine inandığını belirten Erdal, milli ve yerli sektörün gelişimini desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ni Ankara’da düzenlediklerini açıkladı.

Erdal sözlerine şöyle devam etti: “Bakanımızın vereceği destekle birlikte yerli ve milli savunma sanayiyi çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyoruz. Yerli tankımızı, tüfeğimizi, İHA ve SİHA’larımızı yaptık daha da ileriye götüreceğiz. İş insanları olarak terörün ya da huzurun olmadığı bir yerde iş yapılamayacağını biliyoruz. Huzur ve istikrarlı bir toplum iş hayatına da olumlu etkileyecek. Yüksek teknolojili katma değerli ürünler üretirsek 2023’teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize de rahatlıkla ulaşabiliriz.”

Savunma sektörü 60 milyar dolara ulaşacak

MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ise, I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde Türkiye’nin en büyük savunma sanayi üreticilerini, sektörün alt yüklenicilerini, akademisyenleri, kamu temsilcilerinive sivil toplum kuruluşlarını buluşturduklarını söyledi. Altunbaş, Zirve’nin önemli anlaşmaların imzalandığı bir platform olacağını aktaran Altunbaş, düzenlenen bu Zirve ile hedeflerinin 6 milyar dolarlık savunma sanayi sektörünün ihracat potansiyelini artırmak olduğunu belirtti. Sektörün 10 kat büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çeken Altunbaş, orta vadede 60 milyar dolarlık milli ve yerli bir savunma sanayiye kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.