Türkiye İran sınır kapılarını geçici olarak kapattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye toplam 43 koronavirüs vakası tespit edilen komşusu İran ile mevcut dört sınır kapısını geçici olarak kapatma kararı aldı. İran’da virüs nedeniyle şu ana kadar 8 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye'de bugün bazı Twitter kullanıcıları #iransınırkapısıkapatılsın hashtag'i ile İran sınırının kapatılması için kampanya başlatmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile vatandaşları korumak adına sınır kapılarının kapatılması kararı aldıklarını duyurdu. Koca "Bakanlığımız bünyesinde görev yapan Bilim Kurulumuzun önerisiyle tavsiye kararları kapsamında sınır hareketinin azaltılması noktasında ilave tedbirlere ihtiyaç duyuldu. İran'daki tablonun giderek artış göstermesi sebebiyle komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık" şeklinde konuştu.

İran ile kara ve demiryolu geçişlerinin Türkiye saati ile saat 17.00 itibarı ile durdurulduğunu, tüm uluslararası uçuşların ise 20.00 itibarı ile tek taraflı geçici olarak durdurulduğunu kaydeden Koca, İran'dan Türkiye'ye gelişlerin durdurulduğunu, Türkiye'den İran'a gidişlerin devam edeceğini açıkladı.

Dr. Fahrettin Koca✔@drfahrettinkoca

İran’daki COVID-19 (Yeni Koronavirüs) vakalarına yönelik alacağımız tedbirler ve Van’ı etkileyen İran merkezli depremdeki son duruma ilişkin basın açıklamamız.

????Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi https://www.pscp.tv/w/cSJwUDFQbUtxZ3huV2thRW98MVlxR29RUGp2emF4drxGkbGCvlwW5O6ECX8eJ4z_9MOaSSb5k0ecF6ZZPk8J?t=28s …

TRT Haber Canlı @trthabercanli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yapıyor.

pscp.tv

1,884

4:06 PM - Feb 23, 2020

Twitter Ads info and privacy

750 people are talking about this

İran'da virüsün hızla yayılması nedeniyle 14 bölgede okullar ve üniversiteler tatil edilirken, sinema ve tiyatrolar kapandı. Başkent Tahran'da eczaneler ve süpermarketlerdeki bütün dezenfekte etme ürünlerinin tükendiği bildiriliyor.

İran ülkeye ve ülkeden sehayatlere kısıtlama getirirken, Kuveyt Havayolları'nın ülkeye uçuşları durdurduğu bildirildi. (DW türkçe)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.