Türkiye ile ABD arasında ön mutabakat sağlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Ankara'dan bir heyetin 2 gün içinde ABD'nin başkenti Washington'a gideceği açıklandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler devam ederken önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye, görüşmeleri devam ettirirken, belli konularda ön mutabakat sağlandığı belirtlidi.

Diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususundan karşılıklı memnuniyet dile getirildiği ifade edilirken, görüşmelerin yüzyüze devam ettirilmesi kararı alındı.

Bu çerçevede, ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara'dan bir heyetin bir iki gün içinde Washington DC'ye gideceği öğrenildi.

Anlaşma haberinin üzerine, 5.40 seviyesine kadar yükselen dolar 5.20'lere yeniden geriledi.

Kaynak: Sputnik / Fotoğraf : Reuters

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.