Türkiye, Fransa'da Cem Uzan'a karşı açtığı 375 milyon euroluk davayı kaybetti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fransa'da Cem Uzan Türkiye'ye karşı bir davayı daha kazandı. Paris'te davaya bakan mahkeme, Uzan'ın Türkiye'ye 375 milyon euro ödemesi yönünde 29 Mart 2013 tarihinde İstanbul'da verilen kararının davanın savcısı ve hakiminin karı-koca olmaları sebebiyle uluslararası hukuk normlarını ihlal ettiğine hükmetti.

Mahkeme Cem Uzan'dan 375 milyon euro almak için Fransa'da dava açan TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) 6 bin euroluk dava masraflarını ödeme cezası da verdi.

Paris'teki mahkeme Uzan'a 2013 yılında verilen cezanın Savcı'sı Fehmi Tosun ile mahkemeye başkanlık eden Hakim Sevil Tosun'un bir birinin eşi olmasını "uluslararası tarafsızlık ilkesine aykırı." buldu.

Uzan'ın avukatının mahkemenin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiği yönündeki itirazları Türkiye'de 14 Aralık 2012 tarihinde reddedilmişti.

Euronews'e konuşan Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, "Eylül 2018 ile Mart 2019 yılları arasında bu Uzan'ın TMSF'ye karşı kazandığı üçüncü kesin zafer. Artık TMSF'nin müvekkilimin tüm mal varlıklarının geri verilmesi için oturup müzakere etmeyi kabul etmesi çok önemli." açıklamasında bulundu.(Euronews)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.