Türbelere çaput bağlamaya devam (!): "YKS'ye girecek öğrenciler ve aileleri türbelere akın etti"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hafta sonu gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler ve aileleri Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'ne akın etti. Şanlıurfa’da ise sınava katılacak öğrenciler ile aileleri, Balıklıgöl’ü ziyaret ederek dua etti.

Üniversite adayları cumartesi ve pazar günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek. Bu nedenle aileler hafta sonu yapılacak sınav öncesi Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi ve Şanlıurfa’daki Balıklıgöl’e akın etti.

Üniversite sınavına girecek öğrenciler ve aileleri sabahın erken saatlerinden itibaren Zuhuratbaba Türbesi’ne gelerek dua etti.

Kimi öğrenciler dua ettikten sonra vatandaşlara şeker dağıttı.

Kimi öğrenciler dua ettikten sonra vatandaşlara şeker dağıttı.

YKS'ye girecek Berfin Erdoğan, "Biraz heyecanlıyız. Bu ikinci sınava girişim olacak. Buraya dua etmeye geldik. Manevi açıdan kendimi rahatlatmak istedim. Diş hekimliği istiyorum. İnşallah sonucumuz güzel olur" diye konuştu. Erdoğan'ın halası Hanım Metin ise, "Güngören'den geldik. Çocuklarımız inşallah kazanır. Tek dileğimiz bu. Onlar için geldik. Dua edip, şekerimizi dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da YKS’ye katılacak öğrenciler ve aileleri, Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl’ü ziyaret ederek balıklara yem attı. Başarılı olmak için makamda dua eden öğrenciler, sınavlarının iyi geçmesini diledi.

Öğrencilerden Emrullah Kaçan, “Sınava hazırlanırken gece geç saatlere kadar ders çalıştım. İnşallah emeklerim boşa gitmez. Yarın sınava gireceğiz. Polis olmak istiyorum. Buraya dua etmeye geldim. İnşallah yarın başarılı olacağım” dedi.(Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.