Tıp Bayramı Kutlu Olsun !.. 100. Yılında sağlık çalışanlarının talepleri?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Tıp Bayramının bu yılki kutlaması 100. yaşında.

Tüm tıp dünyası çalışanlarının bayramlarını candan kutlarız.

BURSA ARENA Ailesi (adına)

Hüsamettin Taşdemir

......................................

Tam yüzyıldır her14 Mart'ta kutlanan Tıp Bayramı'nın Türkiye Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İş Sendikası, Tüm Radyoloji Teknisyenler ve Teknikerler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Türkiye Psikologlar Derneği bu haftanın anlamını vurgulamak üzere, sağlık çalışanlarının durumu hakkında ortak basın açıklaması hazırladı.

Basın açıklamasında;

Sağlık çalışanlarının üzerinde durduğu sorunlardan bazıları güvencesiz ve gelecek teminatı olmadan çalışmak, olağanüstü hal döneminde ihraç edilen çalışanların istihdam sorunları, tek taraflı yürütülen ücret politikalarının maaşları eritmesi ve enflasyon-zam dengesinin sağlanamaması. Açıklamada sağlık çalışanlarını ve emeklilerin ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talebinde bulunularak; sağlık çalışanları, sağlık alanında döner sermaye ve performans uygulamalarının kaldırılması isteniliyor ve  sağlık sisteminin iyileştirilmesinden ziyade döner sermaye gelirlerinin artmasının amaçlandığı söyleniyor. Ayrıca;

Çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesini ve ücret eşitliğinin sağlanması ve TBMM'ne sunulan "sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme yasasının" derhal çıkarılması ve yasa tasarısının Türk Ceza Kanunu'na eklenmesi gibi konular da öncelikli talepler arasında.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.