Tele1 tüm Tv kanallarına "ekran karartma" çağrısında bulundu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

RTÜKTELE1 TV ve Halk TV’ye 5 günlük ekran karartma cezası verince, olay basın ve medyada tepkilere neden oldu.  

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tüm TV kanalı yöneticilerini “Aydınlık için bir dakika karartma” ya davet etti ve “Bu demokratik bir direniş hattıdır” dedi.

Merdan yanardağ'ın ekran karartma çağrısı şöyle;

“Anayasa ile teminat altına alınan basın, ifade ve düşünce özgürlüğü bugün ağır bir tehdit altındadır.

Türkiye’nin içinden geçtiği ve yönünü aradığı bu tarihsel dönemeçte, RTÜK bir sansür ve baskı aygıtı olarak kullanılmaktadır.

Son olarak TELE1 ve Halk TV’ye verilen 5 günlük ekran karartma cezaları, son 25 yılın en ağır yaptırımıdır. Dolayısıyla, söz konusu cezalara karşı çıkmak, gerçekte her eğilimden yurttaşın anayasal hak ve özgürlüklerini savunmak anlamına gelecektir.

Bu nedenle, TELE1 ve Halk TV ekranlarının karartılacağı 5 gün boyunca, saat 21:00’de RTÜK’ün ekran karartma cezalarını doğru bulmayan bütün televizyon kanallarını 1 dakika süreyle ekran karartmaya çağırıyoruz.

Bu süre içinde, TELE1 ve Halk TV’ye uygulanan sansüre karşı çıkan aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin, siyasetçilerin de davet edilecekleri hiçbir TV programına katılmamalarını öneriyoruz.

Düşünce ve ifade özgürlüğünden yana bütün meslektaşlarımızın bu çağrıya uyacağına inanıyor; basın ve ifade özgürlüğü için bütün toplumu dayanışmaya çağırıyoruz.

Kamuoyunun yüksek takdirine saygıyla sunarız.”

Merdan Yanardağ

Genel Yayın Yönetmeni

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.