TBMM'nin yeni Başkanı Binali Yıldırım

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda yeni Başkanlık için seçimler yapıldı.

Durmuş Yılmaz'ın başkanlığında toplanan Genel Kurul'daki oylamada, ilk iki turda Meclis Başkanı seçilebilmek için yeterli sayıya ulaşılamadı. Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301 oyu temin ederek, TBMM nin 28. Başkanı görevini üstlendi.

TBMM nin bu Başkanlık seçimi oturumundaki gelişmeler aynen şöyleydi;

.....

1. Turda 581 oy kullanıldı.

Binali Yıldırım 331 oy 

Erdoğan Toprak 134 oy 

.....

2. Turda

Binali Yıldırım 336 oy

Erdoğan Toprak 131 oy

.....

3. Tur oylamada ise Binali Yıldırım 335 oy, Erdoğan Toprak 135 oy, Meral Danış Beştaş 63 oy, Hayrettin Nuhoğlu 40 oy ve Cihangir İslam 5 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

Bu kompozisyonda, Binali Yıldırım, üçüncü tur oylamada  salt çoğunluğu 301'in üzerinde oy aldığından, TBMM nin 28. Başkanı seçilmiş oldu.

Başkan Yıldırım TBMM'ndeki bu yeni görevinde ilk konuşmasını yaparakİ "Çalışmalarımızda rehberimiz milletimizin iradesi, anayasamız ve içtüzük olacaktır. Oy veren veya vermeyen bütün milletvekillerinin başkanı olacağımın bilinmesini isterim" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.