TBMM Başkanlığı'na yeniden Mustafa Şentop seçildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TBMM'nde bu gün yapılan Meclis Başkanı seçiminde sonuca üçüncü tur oylamada ulaşıldı.  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, üçüncü turda 328 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçilmiş oldu.

Bir ve ikinci tur oylamalarda sonuca varılmayınca, Genel Kuruldaki üçüncü tur oylamada 557 milletvekili oy kullandı ve neticesinde  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 134, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 37 oy aldı. 7 oy ise  sayım komisyonunca geçersiz kabul edildi.

Böylece Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu 301'in üzerinde oyla yeniden seçilerek güven tazelemiş oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.