Tarih Araştırmacısı ve Yazar İbrahim Okur "BURSA ARENA" Ailesine katıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'mızın yetiştirdiği müstesna isimlerden, tarih araştırmacısı ve yazar İbrahim Okur, BURSA ARENA köşe yazarlarıyla birlikte okurlarıyla buluşuyor.
Gazetemiz Yayın Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Taşdemir tarafından yapılan daveti kabul ederek BURSA ARENA Yazarları arasında yer alan İbrahim Okur'un, bugüne kadar tarih ve siyaset konularında 24 eseri yayınlanmıştır.

İBRAHİM OKUR KİMDİR?

1952 yılında Bursa'da doğmuştur. 1974 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’ nden mezun olmuş, aynı okulda ihtisas yapmıştır. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’ nden ve İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bilimleri Enstitüsü’ nün Uluslararası İşletmecilik bölümünden mezun olmuştur(1978). Yedek subaylığını Deniz Harp Okulu’nda Teknik Resim ve Makina Elemanları öğretim görevlisi olarak yapmıştır. Daha sonra yurt dışına çıkarak mesleğini çeşitli Orta Doğu ülkelerindeki şantiyelerde sürdürmüş; Irak, Libya ve Suudi Arabistan’ da, sulama, şehir içi alt yapı ve karayolu inşaatlarında çalışmıştır. 1985′ de Türkiye’ye dönerek iş hayatına atılmıştır. 

İbrahim Okur halen memleketi olan Bursa'da ikamet etmekte; birçok sivil toplum kuruluşlarına ve eğitim kurumlarına seminer ve dersler vermektedir. Yine muhtelif yerel ve ulusal televizyonların tarih ve uluslararası siyaset proğramlarına da katılmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 

Değerli yazarımız, bugün itibariyle kendisine müstakil ayrılan köşesinde tarih, iç ve dış siyaset, ekonomi ve diğer sosyo-kültürel konular başta olmak üzere, her hafta bilgi, tecrübe ve değerlendirmelerini siz okuyucularıyla paylaşacaktır.

Yazarımızın eserlerine; kitapyurdu.com, D&R.com, idefix.com, sözcükitabevi.com, pegem.net, kitapambari.com başta olmak üzere internet web sayfalarından ve tüm kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

BURSA ARENA Ailesi olarak Değerli Yazarımıza "aramıza hoş geldiniz" diyerek tebrik ve teşekkür ediyoruz.

BURSA ARENA Yayın Danışma Kurulu  

 
 


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsamettin Taşdemir 5 yıl önce

Saygıdeğer Hocam hoş geldiniz. Teşekkür ederim.

Avatar
A Şahiner 5 yıl önce

İbrahim Okur beyin 3 kitabını okudum. İyi ki bir araya gelmişsiniz, şahsen çok memnun oldum. Buradan daha sık izlemeye devam edeceğiz.

Avatar
Ayşe M. 5 yıl önce

Merhaba efendm hayırlı olsun.

Avatar
Semra Mert 5 yıl önce

Sn. Okur ailemize hoş geldiniz.

Avatar
Bursa Arena / Editör 5 yıl önce

Haberimize kıymet verip sayıları üst çizgide gerçekleşen tüm okuyanlara ve bu yorum bölümünün farkına varıp üşenmeden yorumda bulunan okuyucularımıza teşekkür ederiz.