Suriye Afrin'de PKK/YPG'nin bombalı araç saldırısı!.. "11'i çocuk 40 kişi hayatını kaybetti"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suriye'nin Afrin şehrinde bugün öğleden sonra bir araçla düzenlenen bombalı  saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybetti.  

Milli Savunma Bakanlığı'nın akşam saatlerinde sosyal medya hesabından paylaştığı bildiriminde, "PKK/YPG'nin Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenlediği, ilk belirlemelere göre 40 kişinin öldüğü, 47 kişinin de yaralandığı" açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Bakanlık tarafından ard arda iki açıklama yapıldı. Bakanlığın birinci açıklamasında, "İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin'de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre en az 35 masum sivili katletti, 30'dan fazla sivili de yaraladı" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın müteakiben yaptığı ikinci açıklamasında da "bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'i çocuk olmak üzere 40'a, yaralıların sayısı ise 47'ye yükseldi" denildi.

Hatay Valiliği de, aracı olay yerine götüren şüphelinin yakalandığını ve yaralıların tedavilerinin Afrin ve Hatay Hastanelerinde sürdürüldüğünü açıkladı. 

T.C. Millî Savunma Bakanlığı✔@tcsavunma

Eli kanlı terör örgütü PKK/YPG’nin, Afrin’de masum sivillere yönelik düzenlediği bombalı araç saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 11’i çocuk olmak üzere 40’a, yaralıların sayısı ise 47’ye yükseldi.

Resmi Twitter'da görüntüle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.